Sağlık çalışanları son bir haftada bir çok ilin il sağlık müdürlüğünde görev değişimine şahit oldu. Bu değişimlerin bir çogu daha öncesinde oldugu gibi iller arasında oldu. Bakanlığın yayınlamış oldugu Sözleşmeli yönetcilerin karne parametreleri nedeni ile görevden alınması yada devam ettirilmesi söz konusu olmadığı artık sağlık çalışanlarınında  dikkat ettiği en önemli konu. Söylem şu "karne puanın kaç olursa olsun, önemli değil, yeterki doğru kişi ile iletişim halinde ol yeter" Zaten artık sözleşmeli yöneticilerde "karne parametresi  o ne demek " muabbetinde. Hal böyle olunca sağlık çalışanları soruyor neden hastanelerde, il sağlık müdürlüklerinde, sağlık bakanlığında  kalite ve verimlilik birimleri var. Buralarda çalışan neden yüzlerce kişi var. Neden hiç bir kriterine uyulmayan SKS değerlendirmeleri  için çalışanlar son bir hafta sık boğaz edilir, evrak bazında işlemler yapılmaya çalışlır, deneticler evrak ile sahanın uyumsuzluğuna göz yumar. Madem önemli değil neden SKS ve verimlilik değerlendirmeleri için kaynak harcanır. Nedenler ve sorular var, cevap yok. 

il Sağlık Müdürlüklerinde yapılan ve  sözleşmeli yöneticilerin esaslarını belirleyen ilgili mevzuata göre yapılmayan bu değişimlere tepkiler gelmeye devam ediyor. Bilindiği üzere il sağlık müdür başarısız sa tüm ekibin sözleşmesinin fesih olması gerekiyor.

Sağlık Mil-Sen Genel Başkan Yardımcısı Niyazi GÜNEŞ, başarısızlık varsa sadece müdürün başarısızlığı değildir. Sözleşme döneminden önce il sağlık müdürü başarısız diye değişiyorsa, yönetimi de değiştirilmelidir açıklaması yapmıştı.(Haber İçin Tıklayınız)

Bir açıklamada Türk Sağlık Sen Igdır Şube Başkanı Çetin Tanık'tan geldi. Tanık sosyal medya hesabından yaptıgı açıklamada, "okuduğum yorumlara göre gidenlerden de gelenlerden de kimse memnun değil, elinizde başka o koltuğu dolduracak adammı kalmadı" sorusunu sordu.

Türk Sağlık Sen Igdır Şube Başkanı Çetin Tanık'ın sosyal medya gesab-bından yaptıgı paylaşım:

Editör: TE Bilisim