Biliyorsunuz, 1 Ağustos'ta toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor...

Yani, kamuda hem memur hem de işçiler için toplu sözleşme pazarlığı masaya yatırılacak...

Ve kamu çalışanları, Memur-Sen'in nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyor...

"Merak ediyor" dedik ama öylesine!

Aslına bakarsanız daha önceki yıllarda yapılan görüşmelerin akıbeti ortada!..

Bu nedenle sağlık çalışanlarının yapılacak zamla ilgili umutları, inancı pek kalmadı gibi...

Kamu sağlık çalışanlarının, "Yine bize hüsran, yine bize esmer günler düştü..." şarkısı dillerinde pelesenk olmuş vaziyette...

Maalesef gerçek bu!

Sosyal medya paylaşımlarında da görebilirsiniz...

***

Evet, sağlık çalışanlarının söylediği "Hüsran" kelimesini Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcı Mustafa Köse de bakın kurduğu cümlede nasıl ifade ediyor.

"Memur-Sen daha önceki dönemlerde masadan sağlık çalışanlarını hüsrana uğratarak kalktı. İnşallah bundan sonra hüsran yaşanmaz!.." diyor.

Çalışanların, toplu iş sözleşmesi masasına inancının kalmadığını da öne süren Köse şunları söylüyor:

***

"Enflasyon kadar zammı zaten hükümet veriyor. Memur-Sen de imzalıyor... Hatırlatmak isteriz ki, Türkiye Kamu-Sen'in yetkili olduğu dönemde, kamu çalışanların sorunlarının kamuoyu nezdinde tartışılması adına değişik eylem ve etkinlikler düzenlenirdi. Şimdi öyle mi? Biz Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının hakkını her platforma dile getirmek adına toplu sözleşme masasını önemsiyoruz. Oranın amacına uygun bir şekilde, kamu çalışanlarının taleplerini karşılayacak şekilde mücadele edebilecek bir ekibin gelmesi için çalışıyoruz..."

***

Ha bu arada Köse, bu günlerde kapalı kapılar ardında toplantılar yapıldığını da hatırlatarak, "Özellikle Memur-Sen masada başka kimsenin olmasını istemediğini her fırsatta beyan ediyor! Memuru temsil edememesine kimsenin şahitlik etmesini istemiyor!.."

Peh peh peh!

Son cümle iyiydi!..

Neyse...

***

"Pekiii... Sağlık çalışanları ne düşünüyor bu hususta?" diye soracak olursanız şayet...

Kısa, net ve tek cümle ile "Beklentimiz yüksek ama umudumuz yok!" şeklinde özetlenebilir.

Sağlıkçılar Odası sitesindeki paylaşım ve yorumlarda sağlık çalışanları, "Salgında destan yazdık, yazıyoruz da... Allah razı olsun! Alkışlandık, övüldük, methedildik, dövüldük... Sıra performansa gelince koca bi (0) sıfır!.." diye anlatıyorlar.

Yani sağlık çalışanlarının morali "sıfır sıfır sıfır..."

Her şeyden önce sisteme tepkililer...

Ve ekliyorlar:

"Toplu sözleşmelerde sağlık çalışanlarının zam oranı diğer memurlarla aynı olmamalı. Sağlıkçının zam oranı ayrı ve özellikli görüşülmeli..."

Ee, haksız da değiller hani!

Nasıl ki sağlıkta "özellikli ameliyat" var ve puanı ayrı ise, sağlıkçıların da maaşı diğer kurumlarda çalışan memurlardan farklı olmalı bence!..

Ya sizce?
Lale Akasoy-Yeni DöNEM
Editör: TE Bilisim