Eskiden görevde yükselme sınavları yapılırdı. Her ne kadar sözde mülakatlarla yine torpilli olanların atanma olasılığı fazla olsa da, yine de yönetici olmak isteyenler bu sınavlarla şanslarını denerlerdi.

2010 yılında çıkarılan yeni teşkilat yasası ile il sağlık müdürlükleri lağvedilirken, kamu hastaneleri kurumu yasalaşmış ve beraberinde bu kurumlarda görev yapacak kimseler de sınavsız, sözleşmeli olarak atanacaklardı.

Aslında amaçlardan birisi de sağlık teşkilatında ki yönetici sayısını azaltmak olduğu söyleniyordu ancak hiçte öyle olmadı. Yapılan yanlış tan dönüldü ve iki yıl önce yeniden il sağlık müdürlüğü bünyesinde toplandı tüm teşkilat ancak yapılan yanlışın önemli bir kısmında ısrar edilmekte.

1) Yeni düzene göre bizim teşkilatlarda yönetici olmak isteyenlerde sınav zorunluluğu yok.  En önemli ölçü maalesef torpil.

2) (bu arada,kurumumuzda çalışan tüm yöneticilerin tamamı alınmasın sözlerimden lütfen.Mutlaka içlerinde görevini layıkıyla yapan kişilerde vardır, onları tenzih ediyorum). Yönetici sayısını azaltalım derken tam aksine iyice artırıldı ve eskiden hastanelerde 1 tane hastane müdürü olurken artık her hastanede 3 ayrı müdür ve bu müdürlerin de bir çok yardımcısı olmaya başlandı

3) Eskiden İl sağlık müdürü, yardımcıları ve şube müdürleri varken, artık Müdürün altında daire başkanları, başkan yardımcıları ve bir çok uzman atanmaya başlandı.

Tüm bu yöneticilerin maaşları dışında ki sabitleri vs kurumun havuzundan ödendiği ve buda hayli yekün oluşturduğu için artık bir çok hastanede döner sermaye payı ödenemez oldu.

Zaman zaman internetten araştırırım bu hususları.Hastanemizin birisinde müdür 4 yıllık fakülte mezunu iken yardımcısı doktora mezunu.

Günümüz itibariyle Sağlık Bakanlığında çalışıp ta yöneticilik gibi bir ideali olanların torpili yoksa, boşuna hayal kurmasınlar derim.

Tahsilinizin, liyakatınızın, deneyimlerinizin hiç bir önemi yoktur maalesef.

Yani sağlam yerde adamınız yoksa, sizde yoksunuz demektir.

Bu düzen son derece yanlıştır ve bir an önce ciddi bir revizyona ihtiyaç vardır.

Rahmetli Valimiz Recep YAZICIOĞLU'nun deyimi ile,"sil baştan"... Saygılarımla...

Kaynak:- Maaş ve Döner Sermaye Ek Ödeme Bilgilendirme Platformu

Editör: TE Bilisim