Toplu sözleşme görüşmelerine sayılı günler kaldı...

Memur da emekli de adeta nefesini tutmuş merak içinde beklemede...

Biliyorsunuz, emekli ve memurlara yılda iki kez zam veriliyor... Bu zamlar ocak ve temmuz aylarında yapılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem ocakta hem de temmuzda bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyorlar. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşmede belirlenen zam oranı ile birlikte bu oranı geçen enflasyon farkını maaş zammı olarak alıyor.

Ekonomistler, haziran enflasyonu sıfır bile çıksa SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 6.39, memur ve memur emeklilerinin ise yüzde 3.39 fark alabileceğini öne sürüyorlar...

***

Kamu sağlık kurumlarında çalışan memurlar söz konusu oranlara tepki göstererek, "Zam oranımız en az yüzde 20 - 25 olmalı!" diyor...

Hatta bu konu ile ilgili Sağlıkçılar Odası'nda öyle bir paylaşım yapılmış ki!..

Okuyunca hem çok güldüm, hem de düşündüm...

Mizah yetenekleri müthiş!

Buyurun...

"Memur maaş zamları sanki Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde yazılıyor... 3,5 - 4 - 4,5 bu oranları geçmiyor... Sanki geçerse büyük yıkım olacak!.."

Allah korusun!

Yorumlar arka arkaya geliyor elbet...

Özellikle sağlık emekçileri bu zam oranlarına çok kırgın olduklarını vurguluyorlar...

***

Evet, yazımızın başında dedik ya "Toplu sözleşme görüşmelerine az kaldı..." diye...

Türkiye Kamu-Sen hazırlıklara çoktan başlamış bile...

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, hükümetin uyguladığı hedef enflasyon üzerinden zam teklifini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Köse, "Gerçekleşen enflasyon üzerinden büyümeden kaynaklı refah payının da ilave edileceği bir zam talebimiz söz konusu olacaktır." dedi.

Görüşmelerde mali haklardan ziyade geçmiş dönem kayıplarının da telafisini isteyeceklerini ifade eden Köse, "Parasal hakların dışında özellikle sağlık ve sosyal hizmet kolu kamu çalışanlarının, çalışma hayatı ile ilgili çözüm bekleyen birçok sorunu var. Bunların da takipçisi olacağız!.." dedi.

***

Yüzbinlerce memur, milyonlarca emeklinin merak ettiği ve beklediği zam oranları bakalım tatmin edecek mi, yeterli gelecek mi?

Sürprizler olabilir mi?

Bekleyip göreceğiz hep birlikte...

Dileyelim de "Yine Bana Hüsran, Yine Bana Hasret Var... Eyvah!" şarkısını kimse diline dolamasın!..

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim