CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, sağlık alanında hizmet sunumu ve alımında ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, "Vatandaş muayene randevusu için bizi arıyor. 5-6 ay sonrasına gün veriliyor..." dedi.

Sağlığın kötü yönetildiğini idda eden CHP'li Aydın, iktidarın "Sağlıkta devrim yaptık!" sözünün uygulamada gerçeği yansıtmadığını söylüyor.

Sağlık kadrolarının birçoğunun bazı cemaat ve tarikatlara üye olan liyakatsız kişilerle doldurulduğunu öne süren Aydın, bu sistemin sağlık hizmetlerinde olumsuzluklara neden olurken başarısızlığı da beraberinde getirdiğini anlatıyor...

***

"Vatandaş bilgisayar, telefon kuyruğunda..."

CHP'li Aydın, özellikle MR tetkikleri için vatandaşlara uzun randevular verildiğini ifade ediyor.

CHP'li Aydın, sağlık çalışanlarının da özlük hakları ile ilgili ciddi sorunları olduğuna değinerek şunları ifade ediyor:

"Eskiden vatandaşın SSK Hastanelerinde ilaç ve muayene kuyruklarında günlerce bekletildiklerinden söz edilerek, "Sağlıkta devrim yaptık!" diyenlere cevabım şu: Şimdi de vatandaş bilgisayarın ve telefonun başında aylarca bekletiliyor. Eskiden fiziki olarak hastanelerde yığılmalar olduğu için bu fotoğraf göze çarpıyordu. Şu an insanlar evlerinde beklediği için söz konusu izdiham görünmüyor. Tek fark bu! Yani yoğunluk, yığılmalar evde bireysel yaşandığı için dikkat çekmiyor. Randevu için evlerinde bekleyen vatandaş hastanelere gitmiş olsa kilometrelerce yol olur. Her gün onlarca insan hastanelerden muayene randevusu alamadıklarından yakınıp, bizi kendilerine muayene sırası almak için arıyorlar. MR randevularında ciddi sıkıntılar yaşanıyor... Vatandaş sağlık hizmetine ulaşmakta çok ama çok ciddi sıkıntılar yaşıyor... Hastalar çaresiz... Merkezdeki 3 hastaneyi kapatmanın büyük bir payı var bunda..."

***

Evet, CHP'li Aydın'ın ifadeleri böyle...

Kurduğu cümlelerde ciddi bir haklılık payı var elbet...

Ancak şunu da göz ardı etmemekte fayda var...

Pandemi, sağlık hizmetlerini altüst etmiş durumda...

Kovid nedeniyle randevulara kısıtlama getirilince normal hastaların tedavileri ötelendi...

Ha!

"Bu süreç iyi bir planlama ile yönetilebilir miydi?" diye soracak olursanız eğer...

Yanıt, "Evet" dir.

Normal hastalar için "Temiz hastane" ve "Kovid hastanesi" diye ayrılabilirdi belki...

Şimdiii...

Hasta muayene ve ameliyat randevularına uzun süreye gün verliyor...

Bazı hastaların tedavisi kamuda doktor olmayışı yüzünden yapılamıyor... (Özellikli branşlarda)

Bazı liyakatsız yöneticiler yüzünden çalışan sağlık personeli inim inim inliyor...

Bu hafta içinde bu konuya yer vereceğiz tabii ki...

Vee...

Daha neler neler...

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim