TORPİLLE ATANAN YÖNETİCİLER
Bir insan isterse en düşük kademede ya da en yuksek kademede olsun o pozisyona hakederek gelmeli.
Haketmeden o koltuklara atananlar yani torpille malesef yeterli verimi de veremiyorlar.
Daha gerçekçi bir anlatımla bir koltuk düşünün oturan kişi koltuğun sadece yüzde 10 luk kısmını doldurdugunu hayal edin evet görüntü aynen boyle oluyor.Oysa yönetici tum personele eşit yaklasabilendir. Hak yemeyen adalet dagıtandir.Bu kişiler halka hizmet yerine kendilerini oraya haksiz yere getiren kişilere hizmet etmeye başlıyorlar.Kendileri de torpille geldikleri icin ilk bunu bir hak olarak görüyorlar.
Bizim kurumlarda genel olarak yalakasenide yanlarına alıp başlıyorlar kulise, bu hemsire bizim sendikaya uye degil ,o zaman bu hemsire ilk ıskartadir bu hemsire bir günah keçisi, o var ya herşeyin her kötülüğün bas sorumlusudur.
Bu hemsire bize uye,o çalışmasa da olur zaten ne gerek var ki cok calismaya..
Bu yönetim anlayışının bizim kurumdaki yansımaları 25 yıllık hemsire diz ve bel ağrılarıyla boğuşarak acilde ,yoğun bakımda en istenmez yerlerde çalışırken 3 yıllık hemsire en rahat yerde çalıştırılmaktadır.Hatta bazen ise yeni başlayan hemsire oyle pozisyonlara veriliyor ki degil corona ,grip vakası bile görmeden çalışabiliyor.
Nerde adalet ,nerde kul hakkı nerde vicdanlar ?
Amaç kurumu isler halini devam ettirmek olarak görülüyor sadece ,bazen 3 personelin yapması gereken iş 1 personele veriliyor; bazen ise 1 personelin yapacağı iş 3 kişiye.
Amaç nedir,sistemli çalışma nedir,hangi personel hangi pozisyonda verimli olur bunları düşünebilecek bir zeka seviyesini ise oraya torpille gelmis birinden beklemek beyhude.
Malesef iş bilmez,ve haketmeden atanan yöneticiler kamuda hem personel hem kaynak hem de zaman israfina yol acmaktadirlar.
Bu yöneticiler 90 kiloluk 180 cm boyundaki bir adama 5 yaşındaki çocuğun beyni takılmis kadar uyumsuz ,bir o kadar yetersiz ve bir o kadar da israfcidirlar..
Kurumlara torpil yerine liyakat ve sinavla yönetici atanmalidir,bu olmadığı sürece cok da fazla anlatmaya gerek yok simdiki tabloyu görürüz sadece.
Saglıkcı Mehmet
Editör: TE Bilisim