Kamu hastanelerinde bazı idareciler tarafından yapılan ayrımcılık sağlık personelini canından bezdirdi!

Geçen günlerde bu konuyu gündeme taşımıştık...

Bazı sendikaların ve siyasilerin referanslarıyla kamu sağlık kurumlarına yerleştirilen "torpilli" personele yapılan "kıyakçılık" yerini başka bir boyuta taşımış durumda!

Şimdi de bazı hastanelerde birim sorumlusu, şef ve müdür yardımcısı statüsünde çalışanların, aynı hastanede görev yapan eş, baldız, yeğen ve yakınlarına iltimaslı davrandıkları öne sürülüyor!..

Özellikle 4/D ve 4/B kadrolarında görev yapan temizlik, güvenlik, sekreter ve veri elemanı olarak çalışan personel, mailime gönderdikleri mesajlarda şu bilgileri paylaştılar:

"Hastanelerde eş, dost, baldız kayırmacılığı başladı... Pandemi döneminde ve bu süreçte bu şahıslar bir gün dahi kovid çalışma alanlarında görevlendirilmediler! Hep masa başı işlerde çalıştırıldılar, çalışıyorlar!.. İlla birinin yakını mı olmak lazım? Bu eşten, dayıdan, amcadan torpilli insanlar hastanelerin en risksiz yerlerindeler ve de en güzel iltimaslardan yararlandırılmaktalar. Bu denli haksızlıkları kime nasıl anlatalım. Kadrosu temizlik olanlar sırf torpilli diye masa başındalar. Haksızlık hakkaniyetsizlik diz boyu! İş barışı ve huzurumuz kalmadı... Özellikle temizlik personeli alarm aşamasında. Kovid-19 servislerinde acillerde, yoğun bakımlarda personel kan ağlıyor. İki kişinin yapması gereken işler şeflerin baskısıyla tek personele yüklenmiş durumda. Hastaneler kovid'li hastalarla dolup taşıyor... Yoğun iş yükünden başımızı kaldıracak halimiz yok! Bir de 'birilerinin baldızı, eşi, akrabası rahat etsin' diye artı bir yük bizleri perişan ediyor... Yetkililerden bu ayrımcılığa son vermelerini bekliyoruz. İnanın dayanacak gücümüz kalmadı artık!.."

***

Bu olay kamu hastanelerinde yıllardır yaşanan bir durum ne yazık ki!..

Hani bir söz var ya!

"Altta kalanın canı çıksın!" diye.

Ha işte!

Bu mevzu da aynen öyle!..

Yani torpili olmayana, arkasında desteği bulunmayana keyfi uygulama yapmak mubahmış gibi...

Neyse...

***

Konuyu Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'a ilettik.

Müdür Dr. Yavuzyılmaz, hiçbir sağlık personeli arasında ayrımcılık yapma lüksü olmadığını söyledi.

Dr. Yavuzyılmaz, "Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil! Bu süreçte herkes kovid alanlarında eşit ve hakkaniyetli bir şekilde görev yapmak zorunda. Yakınlarını riskli birimlerde çalıştırmak istemeyenler, o zaman evde oturtacak! Hepimiz aynı köprüden geçeceğiz. Bunun başka çaresi yok! Konuyu araştıracağım!.." dedi.

Editör: TE Bilisim