Bu cümle AK Parti Bursa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Mustafa Esgin’e ait.

Konu; çalışmaları devam eden hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili…

Geçtiğimiz günlerde bir haber sitesinde AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in hekimlerin ücret iyileştirmelerini kapsayan çalışmaların hızlı ilerlediğini ve pratisyen hekimlere 25 bine, uzman hekimlere ise 30 bine TL’ye kadar maaş verilebileceği yönündeki açıklamasını okuyunca…

***

Hemen telefona sarıldım ve AK Partli  Op.Dr. Esgin’i arayıp konu hakkında bilgi istedim.

Esgin, hekimler ve sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili çalışmalarda son noktaya geldiğini ancak maaş konusunda net bir rakamın olmadığını söyledi.

“Kamuoyunda rakam paylaşmayacağız!” diyen AK Partili Esgin, hekim ve sağlık çalışanlarının maaşlarını aldıklarında rakamı göreceklerini kaydetti.

Esgin daha önceki sözünü yineleyerek, maaşların aralık ayında belirtilen rakamların üzerinde olması için yoğun bir çaba gösterdiğinin altını çizdi.

Üzerinde çalışılan düzenleme ile ilgili açıklamalarda buluna bazı muhalefet partililere tepki gösteren Esgin, “Kimse hekimler üzerinden manipülasyon yapmasın!” ifadesini kullandı.

Vekil  Esgin şöyle konuştu:

“Birileri hekim ve sağlık çalışanlarının üzerinden polemik yapmasın… Hekimler ve sağlık çalışanları maaşlarını aldığında yaşam koşullarına uygun olduğunu görecekler… Anlamlı, motivasyonlarını ve geçim standartlarını yükseltecek bir iyileştirmenin yapıldığını görecekler. Aralık ayında belirtilen rakamların üzerinde olacak bir şekilde süreç yürütülüyor… Ayrıca iyileştirmeler hekimlerin bir başka ülkeye gitmelerini, düşünmelerini engelleyecek düzeyde olacak… Özellikle kamuda çalışan hekimler için… Ayrıca döner sermayesi düşük olan veya döner sermayeden para dağıtamayan tüm hastanelerde çalışan hekimlere hak ettikleri ücretler verilecek… Sağlıkta şiddet ve Malpratktis yasası bayramdan sonra çıkacak…”

***

Esgin ile görüşürken bir ara ses tonu iyice yükseldi ve hızlı hızlı konuşmaya başladı.

Hızına yetişebilene aşk olsun valla!

“Mustafa Bey biraz daha yavaş konuşsanız… Valla parmaklarım uyuştu, kolum tutmaz oldu…” şeklindeki uyarıma rağmen…

Nerdee…

“Muhalefet iktidarın yaptığı her iyi şeyi değersizleştirme ve itibarsızlaştırma çabasında…” diye sözlerine devam eden Esgin hiç ara vermeden devam etti sözlerine…

“Samimi çabalarımızın ve çalışmalarımızın bazı kişiler ve muhalefet partilileri tarafından sürekli değersizleştirilmesini doğru bulmuyorum. Göz ardı edilen bir şey var. Yasal düzenlemelerde komisyonlarda görüşmeler oluyor, meclisimizin bir takvimi var ve genel kurul… Bunların hepsi bir süreç… Biz ne yaparsak yapalım hep itibarsızlaştırmalara maruz kalıyoruz… Siyasi manipülasyon içine hekim camiasını kimse sokmasın ve açıklamalarda bulunmasın. Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza tüm halkımızın, bizlerin ihtiyacı var. O nedenle birincisi yapılan söylemler hekimlerle vatandaşı karşı karşıya getirilmesin. İkincisi ise hekimlerle sağlık çalışanlarını ayrıştırmaya, çatışmaya yönelik yaklaşım tarzı sergilenmesin…”

***

Evet, “Esgin’in şimdilik anlattıkları böyle…” diye yazmayacağım çünkü daha birçok konulara da değindi.

Yoruldum valla!

Onları da önümüzdeki günlerde paylaşırım sizinle…

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim