Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Köksal açıklamasında;

"Sağlık da frensiz gidiyoruz !
Sağlık sisteminde sözleşmeli yöneticilik modeli geldiğinden bu yana makamlar sadece para çarpanı olarak değerlendirilmeye başlandı !
Milletvekili maaşının iki katı kadar il sağlık müdürü maaşı ,
Vali maaşının iki katı kadar Başkanlık makamı maaşı ,sadece üzerinde resim olan para ???? olarak algılandı .
Kimse artık kanayan yaraya dur demiyor,sözleşme süresi uzasın diyor ,birde siyasi anlaşmazlık varsa bizim şehir gibi yöneticiler için tek olay görev süresi .
Gelelim asıl meseleye ;bir yönetici yönetici olduğu hastanede yemediği ahlaki halt kalmıyor ise sözleşme süresinin bitmesini mi bekleyeceğiz . Bekar adam her şeyi yapar deyip sineye mi çekecek millet! Eskişehir Sağlık sisteminin sözleşme süresinin bitmesini mi bekleyeceğiz . Mahkeme kararına rağmen iç soruşturma yı bile hızlı yapamayan ,sonuç alamayan idare ciler ne iş yapıyor !
Şehrimiz sağlık sistemine ve makamlara zarar veren meyve deki kurt ları temizlemek için sözleşme süresi bitmesi beklenecek ise şu soruyu sormak gerekiyor ;
1- şehirde başhekim Yrd ,başhekimler ,başkanlar ve sistemin lideri olan değerli müdürümüz arsızı hırsızı nursuzu görevden almak İçin sözleşme fesih etmek için neyi bekliyor ? Atama yapmıyor ise görevden almak da mı yasak !
2- Bütün insiyatifi en üst bakanlar ve üst düzey bakanlık bürokratları tarafından alınacak ise arada görev yapan ildeki sağlık bürokratları ne iş yapar !
3- Madem herhangi bir insiyatif almayacaklar ise neden maaş alıp yük olurlar !
4- ilimiz sözleşmeleri 16. 01.2017 tarihinde 36 ay süreli başlamış 2020 yılında bitmiştir . İlimizde o süreden bu yana 18 aydır vekalet ile yönetilmek te dir . Bu süreç sağlık sisteminde bitmeyen sözleşme dönemi olarak tarihe kara bir leke olarak geçmiştir .
Şimdi 18 aydır vekalet ile giden sistemde işini yapmayan ,arsız ,yolsuz ,ahlaki sıkıntı yaşayanlar İçin sözleşme dönemi ne zaman bitecek ! Sorunları tespit edilmişler görevden alacak bir irade yokmu !

Herkese hayırlı cumalar diliyorum !" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim