İyi yada kötü, başarılı yada başarısız tıp fakültesi okumuş , kimisi yıllarca sağlık ocağından yada hastanelerde görev yapmış daha sonra bir şekilde il sağlık müdürü olmuş kişilerin bakanlıkça görevden alınıp kızağa çekilmesi onur kırıcı şekilde uygulanıyor.

personel sağlık

Sağlık Müdürleri 2 yıl süre ile sözleşmeli olarak bu göreve geliyorlar. Görev bitiminden ya süreleri uzatılıyor yada başkası getiriliyor. Ancak görevden alınma şekli ise hemen hemen hiçbir bakanlıkta olmadığı gibi sert ve nezaketsiz. Mevcut Sağlık Müdürü sabah işe geliyor EBYS'yi açmaya çalışıyor ama giremiyor. Meğerse gece görevden alımış

Pazartesi günü bakanlıkta mali konular hakkında toplantıya giden, görüşmeler yapan sağlık müdürü işleri bitip Ankara'dan ayrılırken Gölbaşı'nda görevden alındığını öğreniyor

Uçağa binerken telefonunu kapatan sağlık müdürü uçaktan inince görevden alındığığı internet sitemizden duyuyor. 

Cuma günü A ili için sözleşme imzalayan B ilinin sağlık müdürü,  pazartesi günü kendi ilinden görevden alınıp A iline bile gönderilmiyor. 

Görevden alınmalarda başarı notu, performans kriteri yada bir başka rapor dikkate alınmıyor. 

İllerde binlerce sağlık personelinin amiri yapılan, milyonlarca lira bütçeye imza atan adamları görevden alırken de biraz nezaket kurallarına uyulması gerekiyor.  Bugün önünde koca koca başhekimlerin hazır olda durduğu adamı ertesi gün düz doktor olarak ucra bir köşede görev vermek ne kadar doğru tartışılır.

Bu yazı sağlık müdürlerinin haklarını korumak için yazılmış değil. Bu yazı sağlık müdürüne bile değer vermeyen bir sistemin doktora, hemşireye, hizmetliye hiç değer vermeyeceğiniz göstergesi olarak yazıldı.

Hasbelkader 9-10 yıl sağlık müdürlüğü yapmış birinin elbette deneyim ve tecrübeleri vardır. Bu kişiyi kızağa çekmek yerine sistemin içinde tutup başka bir şekilde değerlendirmenin yoluna bakılmalıdır. Diğer kurumlarda müdürler görevden alınınca araştırmacı , eğitim uzmanı, başmüfettiş vs yapılmaktadır. Eski Sağlık Müdürlerinin de  uygun şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. 

Her ne kadar Sağlık müdürü örneği verilsede başhekim, başkan , servis sorumlusu hemşirede tıpkı yukardaki şekilde görevden alınıyor

başhekim görevden alındı

personel sağlık

Editör: TE Bilisim