Haberin devamında;

Şikayet edilen cezalandırılıyor

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi SEAH’ta personelin yaşadığı mobbing söylemlerinin ardı arkası kesilmiyor. Daha önceden  uygunsuz konuşmalar yapması nedeniyle  savunması alınan  sorumlu personel nedeniyle, şikayette bulunan personelin cezalandırıldığı ifade ediliyor.

Korucuk Hastanesi’nde sorumlu kişinin uygusuz konuşmasını üst yönetime bildiren personellerin, birkaç ay sonra yerlerinin değiştirilerek, SEAH Merkez Kampüsü’ne görevlendirilmeleri camiada farklı yorumlara neden oldu.

Uyarı cezası aldı ama uygulanmadı!

Sağlık personeli, kendilerine uygunsuz konuşma yapması nedeniyle şikayete bahse konu olan kişinin Sakarya Sağlık Müdürlüğü tarafından uyarı cezası ile cezalandırıldığı biliniyor.

Ancak uyarı cezası aldığı halde sorumlu olan personele yaptırım uygulanmaması sağlık camiasında değişik söylemlere neden oluyor.

Nereye kadar?

Gerek Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi SEAH Merkez Kampüsü’nde ve gerekse Korucuk Kampüsü’nde personel ayrımı yapıldığını dile getiren sağlıkçılar:

“Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Sakarya Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve Sağlık İl Müdürümüz Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün sesimize kulak vermesini istiyoruz.

Aylardan beri mobbing uygulayarak bize zulmediliyor. Hak ve hakikat ötesi baskı ve zulme maruz bırakılıyoruz. Bezdirme politikası güdüyorlar. SEAH bünyesindeki sağlık personelden sorumlu olan idari kişilerin ayrımcılık yapmaları kabul edilir gibi değil. Yetkililer sesimizi duysunlar” diyerek haklı sitemlerini dile getirdiler.

Sözün bittiği yerdeyiz

Sağlık personeli;”SEAH Merkez Hastanesi Merkez Kampüsü’ne yakın alanlarda ikamet eden personel var.

Aylardır evlerine yakın olan SEAH Merkez Kampüsü’nde görev yapmak istediklerini  dile getiren sağlık personeli dilekçe ile üst yönetime müracaatta bulundular.

 Ancak kimse oralı dahi olmuyor.  Hakarete maruz kaldığı için dilekçe ile şikayetçi olan personel cezalandırılarak Korucuk’tan SEAH Merkez Kampüsü’ne sürgüne gönderiliyor.

Sözde adalet ve hakkaniyetten bahseden hak ve hakikati bildiğini, her sözünde adil yönetim anlayışına vurgu yapanların bu girişimleri kabul edilir gibi değildir” dediler.

Sözün bittiği yerdeyiz

Kendilerine mobbing uygulandığını dile getiren sağlık personeli;

“Adaletli  yönetici olduğuna inandığımız SEAH Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis bu olan bitene nasıl göz yumabiliyor?

Tüm bu olanları biliyor olmasına rağmen bizlerin baskı ve zulme maruz kalmasına nasıl duyarsız kalabiliyor?

Herkesin çoluk-çocuğu var, yuvası var. Herkes ekmeğinin derdinde. İşini iyi yapmayan, aldığı ücreti hak etmeyene her şey yapılabilir.

Maalesef sağlık personeli olan bizler bazı idarecilerin baskısına maruz kalarak çaresizliğe terk ediliyoruz.

Sözün bittiği yerdeyiz. Her ne şartlarda olursa olsun hakkımızı dile getirerek konuyu tüm üst yönetimlerle paylaşacağız” diyerek ne denli kararlı olduklarını dile getirdiler.

Kaynak:https://www.netgaste.com/haber/7674819/seahta-mobbing-soylemleri

Editör: TE Bilisim