Yazımızın başlığı Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’a ait.

Yıllar önce “Sağlıkta Reform!”, “Sağlıkta Devrim!”, “Sağlıkta Yenilik!” başlıkları adı altında açıklanan “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın sağlık sisteminin çöküşünü hazırladığını söyleyen Başkan Doç. Dr. Türkkan, toplum sağlığının daha da bozulacağını savundu.

Malumunuz hekimlerin özlük hakları ile ilgili düzenlenen yasa tasarısı “Yeniden düzenlenecek” gerekçesiyle geri çekilmişti.

14 Mart Tıp Bayramı’nda da yeni düzenleme hakkında açıklamalar yapılmıştı.

Ve geçtiğimiz hafta da sağlıkta şiddet TBMM Genel Kurulu’nda ve Sağlık Komisyonu’nunda görüşüldü ancak daha henüz tamamlanmadı…

***

Doç. Dr. Türkkan, görüşmeleri devam eden ve yeniden düzenlenen şiddet yasasını “Onaylamıyoruz!” diyor…

Başkan Türkkan, Sağlık Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden şiddet yasası taslağının sadece göstermelik ve adam kayırmaya yönelik olduğunu iddia ediyor…

Hekimlerin özlük hakları ile ilgili bir gelişmenin olmadığını, maaşlarda değişikliğin bulunmadığını ifade eden Türkkan, sağlık sisteminin çökme noktasına geldiğini söylüyor.

Başkan Doç. Dr. Türkkan, şunları anlattı:

***

“Hekimler ve sağlık personeli mutsuz, hastalar ilaca erişmekte ve muayene randevusu almakta zorluk çekiyor. Bazı branşlarda kamuda hekim kalmadı. Hizmeti sunan yapı, şehir hastanelerinin dışında merkezdeki binalar yaşlandı…  Hizmeti sunan yapı sadece şehir hastaneleri ile çözümlenmez… Eskiden hasta memnuniyet oranı yüksekti, şimdi ise bu oran çok ama çok düştü… Çünkü hastalar kamu hastanelerinde doktor bulamıyor. Olanlardan da randevu almak için uzunca bir süre bekliyor… Şimdi hekim gidiyor, sağlık personeli yetersiz ve yorgun, malzeme yok, binalar yaşlandı… Bunlar çöküşün bir göstergesidir. İşleyemeyen bir sağlık siteminden bahsediyoruz… Kısacası sağlıkta çöküş dönemi başladı ne yazık ki…”

Öte yandan Başkan Doç. Dr. Türkkan hekimlerin hak arama mücadelesi ve eylemlerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

***

“Hemen!” Tam olarak ne zaman oluyor?”

Aylardır özlük hakları ile ilgili güzel haberler bekleyen hekimler “Ne zaman?” diye soruyor ikdidar partisinin milletvekillerine.

Buyurun bir mail daha…

“ Lale Hanım… Sizin de bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nda verdiği 3. müjde olan ve maaşlarımıza etki edecek düzenleme yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen hâlâ meclisimize sunulmuş değil. Üstelik aralık ayından bu yana milletvekilleri tarafından da düzenleme üzerinden çalışma yapıldığı belirtilmekte. Ve sizin değerli çabalarınızla milletvekili sayın Mustafa Esgin de yasanın/yönetmeliğin bu sefer aylar sonra değil HEMEN??? gündeme gelip çıkacağını ifade etmişti. Sayın Akasoy biz defalarca ifade ettik artık dayanacak gücümüz kalmadı, bir doktor olarak evimi geçindiremiyorum, çocuğuma iyi bakamıyorum…”

Yorum sizin…

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim