Sitemizde olmayan özel haberler sosyal medya hesaplarımızda !

Personel Sağlık NET'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık NET'i Facebookta Takip Etmek İçin Tıklayın 

Personel Sağlık NET'i Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayın

Hastanelerde işletilen büfe, kantin ve çay ocağı gibi yerlerdeki fahiş fiyatlar giderek artıyor. Kimse bu duruma dur demiyor

personel sağlık net

Hergün binlerce hasta , hasta yakını ve hastane çalışanın yolunun düştüğü hastane kantinleri tabiri cayizse resmen personeli soyuyor. BİM'de yada A101'de  0,40 kuruş olan 2'si 1 arada kahveler .... ili eğitim araştırma hastanesi kantininde 5 tl'den satılıyor.  Piyasada 0,75 kuruş olan çikolatalı gofret aynı hastanenin kantininde 3 tl' den satılıyor. En çok satılan 0,50 kuruşluk su ise 2 tl

Hastanelerin büyük kompleks binalar haline getirilip şehirdışına taşınmaları ile beraber insanların mecbur kaldıkları kantinler havalimanı yada turistlik tesislerin fiyatlarını geçmiş durumda. Bazı yerlerde işletmeciler sağlık çalışanlarına %25 ve  % 50 indirim yaparken bazı yerlerde indirim dahi yapılmıyor. 

Hastanelerdeki kantinlerin fiyatlarının fahiş olması nedeniyle 2011 yılında Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlayıp başhekimlere fiyatlaro kontrol etmelerini ve çevredi diğer market ve dükkanlarla karışılaştırmasını istemişti. 

Genelgede, "Büfe, kantin ve çay ocağı gibi ticari yerlerin işletilmesinde genel kural ve kaidelerin, idarelerince tespit edileceği hükme bağlanmıştır. Kiralanan ticarî alanlardan mal ve hizmet temin edecek vatandaşlarımızın mağduriyetine de sebebiyet verilmemesi bakımından, piyasa rayicinin üzerinde ve fahiş fiyatla mal ve hizmet satılmasının önüne geçilmesi maksadı ile ihale şartnamelerine gereken hükümlerin konulması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı'na ulaşan şikâyet ve taleplerden hastane büfe, kantin ve çay ocaklarında kurumun huzuru, güvenliği, gizliliği ve temizliği yerine daha çok kârlılık ve yüksek getiri anlayışı ile hareket edildiğinin belirlendiğine dikkat çekildi. Kantin hizmetlerinden faydalanmak isteyen hasta ve vatandaşların mağduriyetlerine neden olduğunun vurgulandığı genelgede, hastane kantinlerinde, hastane içerisinde satılması veya kullanılması yasaklanmış olan ürünlerin satılmaması istendi. Bakanlığa tahsisli taşınmazlardaki büfe, kantin, çay ocağı gibi yerlerin amacına yönelik kullanılması gerektiğinin anlatıldığı genelgede, büfe, kantin ve çay ocağı gibi yerlerde satışa sunulan mal ve hizmet bedellerinin, emsali mal ve hizmet bedellerinden daha yüksek fiyatla tespit edilmemesi ve satılmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

personel sağlık net

Editör: TE Bilisim