Dünyayı kasıp kavuran korona sonrasında hastanelerin değeri bir kez daha arttı. Hastane kadar hastane idarecilerinin de ne kadar önemli olduğunu bu dönemde daha iyi anladık.

Rahmetli Aşkım Tüfekçi döneminde eski SSK Hastanesi yeni adıyla Seyhan Devlet Hastanesi revaçta olan hastaneydi. Bu nedenle rahmetliden sonra Aşkım Tüfekçi’nin ismi görev yaptığı hastaneye verilmişti. Sonrasında kimin aklıdır bilinmez Aşkım Tüfekçi ismini silmek ihtiyacı duydular.

Aşkım Tüfekçi’nin ismini sildiler ama Aşkım Hocanın insanların yanında bıraktığı sevgiyi silmeyi başaramadılar.

Demek ki yöneticilik çok önemli hastanelerde…

Bugün Adana Şehir Hastanesi’nden ve oradaki yöneticilerden bahsedeceğim. Şehir Hastanesi’nin ilk hizmete girdiği günlerde getirilen eleştirileri hatırlıyorum da bu hastanenin bu şekle geleceğini hiç ihtimal olarak görmüyordum.

Elbette Adana Şehir Hastanesi’nin bugün kendini hissettiren bir hastane durumuna gelmesinde yöneticilerin önemli etkileri oldu.

Hizmette emeği geçenleri de takdir etmek gerekiyor. Hastanedeki eksiklikler ve yaşanan olumsuzluklar her daim yöneticiden kaynaklanır. Yani yöneticiye göre bir hastane şekillenir. Hastanede hizmeti veren insandır. Hastaneden duyulan rahatsızlıkta yöneticilerden, oralarda görev yapan personellerden kaynaklanır.

Hastanenin başarısı da yöneticilerden yani insanlardan kaynaklı başarıdır.

Hastanede insani ilişkileri iyi, kişilerle iyi diyalog kuran, hastanenin ihtiyaçlarını bilerek bu ihtiyaçları temin edecek mekanizmayı çalıştıran idareci iyi idarecidir. Hastanede huzuru sağlayan idarecidir. Disiplini sağlayan, hizmetin de yurttaşa karşı yapıldığını bilerek öncelikle hasta önceliğini ön plana çıkaran yönetici revaçta olan, takdir edilen yöneticidir.

Adana Şehir Hastanesi’nin bence başarılı olduğuna inandığım bugüne kadar birçok yöneticisi oldu. Halen de bu yöneticiler devam ediyorlar. Aralarında bir isim var ki bu isim yukarıda izah etmeye çalıştığım başarıyı yakalayan, toplumun her kesiminden insanları mutlu kılan yöneticiliğe imza atan kişilerden birisidir.

Bu isim Nuri Karslıoğlu’dur. Bölgeyi bilen, bölge insanını bilerek dokunan, yardımsever kişiliği ile herkese kucak açan bir yöneticidir Nuri Bey. Uzun yıllar yöneticilik deneyimine sahip olan Nuri Beyin Adana Şehir Hastanesi’ndeki bu başarıyı yakalamasından kendi adıma söylemem gerekir ise gurur duyuyorum.

Hastane hizmetlerinden insanların yararlanması adına her zaman kendisini görevli saymıştır Nuri Bey. Geçtiğimiz günlerde gazetemiz yazarı Mehmet Özler kendisini ziyaret ederek bu konudaki düşüncelerini de kendisine aktarmıştır. Mütevazılık gösteren Nuri Karslıoğlu, “Sorumluluğumuz gereğince bizim görevimiz insanları sağlığına kavuşturan hastanelerde başarılı hizmet verebilmektir” ifadesiyle de duygularını dile getirdi.

Pandemi döneminde insanların elinin kolunun bağlı olduğu ortamlarda insanlara dokunmak, onlara hizmet vermek, ellerinden tutmak takdire şayan davranıştır. Nuri Beyde bunu başarıyor.

Kendisinin bu alçak gönüllülük ile ortaya koyduğu hizmetlerinin daimi olmasını diliyorum. Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar Beyin Nuri Karslıoğlu konusundaki tercihinin de isabetli olduğunu yaşanmışlıkları görünce bir kez daha anlamış olduk.

Adana Şehir Hastanesi’ne ve bu tür başarılı yöneticilerine ihtiyacımız var. Kendilerine başarılar diliyorum.

Özcan Aladağ-Çukurova Barış Gazetesi

Editör: TE Bilisim