Evet, devam edelim Dörtçelik Çocuk Hastanesi ‘ndeki bazı idarecilerin sağlık personeline çektirdiği eziyet iddialarına…
Efendim, bu sefer yine Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde görev yapan 3 değil, 5 değil, 8 değil…
Tam 10 hemşire ortak bir metin hazırlayıp göndermişler elektronik posta adresime…
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü A. B. Ö.’ten dert yandılar…
Yaptığı ayrımcılıktan söz ettiler…
Öncelikle iletilen yazıyı olduğu gibi paylaşayım sizinle:
***
“Merhaba Lale Hanım… Dörçelik Çocuk Hastanesi’nde hemşire olarak çalışıyoruz… Dörtçelik Hastanesi ile ilgili yazdığınız yazıyı okuduk… Hemşire grubu olarak biz de sitemimizi dile getirmek ve size iletmek istedik… Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü A. B. Ö.’ün de hemşirelere yaptığı mobing, tehdit ve hakaretlerin bilinmesi ve gerekli yerlerin bunlardan haberdar olması için yazıyoruz. Pandemi süresince kapalı olan servislerin sorumluları o serviste çalışılıyor gösterilip hiç bir iş yaptırılmamakta. Onların yerine diğer hemşireler iki katı çalıştırılmakta. A. hanıma ve sendikaya tabiri caizse yalakalık yapmayanlar ya mobinge uğramakta, ya da devamlı yerleri değiştirilmektedir. Kovid aşı sorumlusu olan hemşire arkadaş, ‘Sendika ve A. hanıma yakın olursanız sırtınız yere gelmez!’ diye gözdağı vermekte. Esas çalışıp emek verenler değil de sadece A. hanıma yalakalık yapanlar rahat yerlerde çalıştırılmakta. Raporu olan arkadaşları bile uygun birimlerde çalıştırmayıp, baskı yapılarak mobing uygulanmaktadır. Artık hemşireler olarak yapılan bu haksızlık ve adaletsizlikler motivasyonumuzu ve çalışma aşkımızı öldürmektedir. Biz şu an bu mesajı size 10 hemşire arkadaş yazıyoruz. Eğer isterseniz yüzyüze de görüşebiliriz. Sadece herkes gibi ismimizin yayınlanmamasını ve bu yüzden yeni mobinglere maruz kalmak istemiyoruz…”
***
Şimdi mail atan, telefonla arayıp sıkıntılarını paylaşan ve isminin gizli tutulmasını isteyen sağlık çalışanları!
Hiç merak etmeyin!
Adınız bende saklı!
Bazı siyasiler ve üst düzey bürokratlar, “Bu sıkıntılar hep size mi geliyor, bize anlatılan bir şey yok!” şeklinde cümleler kurabilir…
Ortalık güllük gülistanlıkmış gibi…
Bazı çalışanlar birilerinin aracılığı ile yaşanan sıkıntıları, sorunları mutlaka sizlere iletiliyordur…
Ancak mevcut makamlara atanan bazı  “torpilli” idarecilerin arkalarındaki destekçileri ve referansları nedeniyle tasarruf kullanmakta sıkıntı yaşanabilir!
“Yok öyle bir şey!” teranelerini de biz fazla dikkate almıyoruz.
Sağlık her şeyin başı!
Sağlık alanında görev yapan sadece bir kişinin bile mutsuz olması sağlık hizmeti alan onlarca vatandaşa yansıyabilir, etkileyebilir unutmayın!
Yaptığımız araştırmaya göre de Dörtçelik Çocuk Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü A.B. Ö.’ün, Sağlık- Sen’in desteği ile bu koltuğa oturduğu iddia edilmekte…
Sen, ben, bizim oğlan işte!

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim