Pandemi döneminin sona ermesinden sonra sağlıkta başlayan yönetim değişikliği rüzgarına Diyarbakır’da katıldı. İl Müdürü Dr. Cihan Tekin Erzincan İl Müdürlüğüne, Batman İl Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ise, Diyarbakır İl Müdürlüğü görevine getirildi.

TEKİN ERZİNCAN’A ATANDI

Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sürpriz bir karala Ankara’ya çağrılan ve 2019’dan buyana Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Cihan Tekin’e görev değişikliği tevdi edildi. Tekin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son başbakanlık görevini yürüten Bina Yıldırım’ın memleketi olan Erzincan’a İl Müdürü olarak, görevlendirildi.

PAMUKÇU DİYARBAKIR’A

Tekinden boşalan Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü görevine ise başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu getirildi.

Sağlık camiasına Diyarbakır SSK İl Müdürlüğünde santral memuru olarak giren ve burada TIP’ı kazanarak hekimlik mezuniyeti alan ve 9 yıla yakındır Batman’da çeşitli sağlık kurumlarında idareci yapan Pamukçu, Şırnak’ın Cizre ilçesi doğumlu.

GÖZLER KADRO DEĞİŞİMİNDE

Bir süre Batman Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevini de yürüten Pamukçu, kısa süre önce Erzincan’a atanan Tekin gibi, İl Sağlık Müdürü olarak, 2021’in Aralık ayında sözleşme imzalamıştı.

Pamukçu’nun ataması Diyarbakır Sağlık camiasında büyük yankı uyandırırken, gözler göreve gelmesiyle birlikte kendisine özgü oluşturacağı yönetim kadrosu değişikliğine çevrildi.

Burada Pamukçu’dan boşalan Batman İl Sağlık Müdürlüğü görevine ise, Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut getirildi.(Diyarbakır Söz)

Editör: TE Bilisim