Son zamanlarda gerek bakanlık gerekse iktidar milletvekilleri sağlıkla ilgili iyileştirme teklifine ilişkin  '' Döner Sermaye Almayan Hastane Kalmayacak''  söylemlerini vurgulamaktadırlar.

personel sağlık 

Yine kulislerde ülke geneli bir döner sermaye havuzu oluşturulup performansların buradan eşit, adil ve hakkaniyetle dağıtılacağı konuşulmaktadır.

Söylemler her ne kadar kulağa hoş gelsede bazı konularda sağlık teşkilatının aydınlatılması gerekiyor

Öncelikle bugün 10 birim performans alan bir uzman hekimin, bu merkezi sistemle performans dağıtıılma şekli  hayata geçince geliri 10 birimden aşağı düşecek mi ?

Geliri yüksek A hastanesindeki hemşireler ile geliri giderini bile karşılamayan B hastanesindeki hemşirelerin performansı ödenecek mi ? Ödencekse bu iki hastanede eşit mi ödenecek. Farklılık olcak mı ?  Bu  durum A hastanesindeki hemşirelerin performansından azalma sağlayacak mı ?

Sadece yataklı kurumlarda mı performans dağıtılacak yoksa , İlçe entegre hastaneleri, 112 acil istasyonları, sağlık evleri, toplum sağlığı merkezlerinin performanslarında artış sağlanacak mı ? '' Döner Sermaye Almayan Hastane Kalmayacak'' denilirken bu saydığımız birimler hangi şekilde performans alacak.

İzmir ilinde acil serviste çalışan bir sağlık memuru ile Karaman ilinde acil serviste çalışan bir sağlık memuru aynı döneri alabilecek mi ? 

Bu gibi yüzlerce soru işareti havada uçuşuyor .

Performans sisteminin eşit, adil ve hakkaniyetli dağıtılması için TABAN'dan GARANTİ bir gelir tüm sağlık çalışanlarına öncelikle verilmelidir. Personel TABAN'dan ne alacağını bilmelidir.  Sağlık personelinin aldığı ücret bir tüccar bir esnaf gibi aydan aya değişmemelidir. TABAN verilip üstünü almak isten uzmana buyur kardeşim geri kalan iş sende, çalış ve performansını al demek daha isabetli olacak. 

Sağlık Çalışanları ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu küresel ekonomik sorunların elbette farkında. Sağlık Çalışanları sadece  hakkaniyet istiyor. Hem teşkilat içinde hemde diğer memurlar arasından hakkaniyet. 

Son zamanlarda sağlık çalışanları sürekli zam isteyen paracı tipler gibi lanse ediliyor, halbuki sağlık çalışanlarının ne çektiğini sadece kendileri bilir. Basına göre, topluma göre sağlık çalışanları zaten sürekli maaş alan, aldığı ile yetinmeyen şımarık tipler. Bu algı değişmeli sağlık çalışanları artık daha fazla üzdürülmemeli

Daha fazla haber ve paylaşım için personel sağlık instagram sayfasını buraya tıklayarak  ziyaret edininiz.

personel sağlık

Editör: TE Bilisim