Koronavirüste tehlikeli yükseliş devam ederken, vaka sayıları da her geçen gün artıyor...

Kamu hastanelerinin acil servislerinde yoğun bakım ve klinik yatağı bekleyen hastalar var...

Yataklar doldu, kuyruklar uzadı, sağlıkçılar yoruldu!

İzinler iptal, emekliliği gelenler beklemede, istifalar geçersiz!

Anlayacağınız, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs yukarıya doğru tırmanışını sürdürüyor!..

***

Merkezdeki hastanelerde fiziki koşulların uygunluğu nedeniyle kovid-19 vakalarının yatış ve tedavisinde en fazla yükü Şehir Hastanesi çekmekte...

Çekmekte ama bu gidişle yoğun iş yükü altında çökmese iyi valla!

Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal, özel ve üniversite hastanelerinin bu süreçte mutlaka elini taşın altına sokması gerektiğini belirterek, "Çünkü bir savaş var! Ve bu savaşta zafere ulaşmamız, kazanmamız için birlik olmak zorundayız. Topyekûn mücadele etmek durumundayız... Sadece Şehir Hastanesi bu yükü taşıyamaz!.." dedi.

Yaptığımız araştırma ve görüşmelerde Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nin daha düne kadar koronavirüs mücadelesinde sadece 5 yoğun bakım yatağı ile destek verdiği ve bu sayının geçen günlerde 7'ye çıkartıldığı öğrenildi.

Yani yüzde 30'luk bir artışla katkı sağlamaya başladı!..

Peh peh peh?!..

Kamu hastanelerinde ise yaklaşık 500'ün üzerinde yoğun bakım yatağı pandemi nedeniyle hizmet veriyor...

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bazı sağlık çalışanlarıyla kovid'li hastalara ayrılan yoğun bakım yatakları hakkında konuştuk.

Anlattıklarına bakılırsa; söz konusu bu yataklardan ya hocaların yakınları, ya da personelin tanıdıkları faydalanıyormuş!

Biz bilemeyiz iddialar bu şekilde?!..

Şayet doğru değilse üniversite yetkililerinin yapacağı açıklamalara da yer vereceğiz elbette!..

Neyse...

***

Yoğun bakım ve klinik yataklarına her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyleyen Başhekim Dr. Topal, "Kovid-19 hastalarına şu an 280 klinik yatağı ile hizmet vermekteyiz. Bu anlamda Bursa'nın yükünü Şehir Hastanesi çekiyor. Hastanemiz hastalar tarafından da fiziki koşulları itibarıyla tercih edilen bir hastanedir... Ciddi bir memnuniyet var. Personel açısından sıkıntımız yok. Ancak hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Bu nedenle de bazı hastanelerin bize destek olması şart. Kovid'li hastaların yüzde 95'ini kamu çekiyor..." diye konuştu.

Bu arada İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ile görüştüklerini ifade ederek, yönetimden hekim ve asistan takviyesi istediklerini söyledi...

Gerçekten kamu hastaneleri, kovid-19 vakalarının yoğunluğu karşısında hem fiziki koşullarının yetersizliği, hem de yorgun personel açısından zor günler geçirmekte...

Bu nedenle hem vatandaş olarak bizlerin, hem de diğer kurumların desteği bu illetten kurtulmamız için şart!..l

Lale Akasoy-yenidönem

Editör: TE Bilisim