Personel Sağlık Net olarak sahada çalışan personellerin tepkisine aidiyet duygusunun, adalete olan inancının kaybolmasına, yönetmeliklere aykırı olarak yapılan ve kamu zararına sebep olan Geçici görevlendirmeleri dile getirmemiz sebebi ile İl-ilçe Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta merkezleri, 112 Başhekimlikleri ve ADSM’lerinde geçici görev ile çalışanlardan ama gecici görevlendirmeler olmaz ise İl-ilçe Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta merkezleri, 112 Başhekimlikleri ve ADSM’lerinde işler yürümez şeklinde yorumlar ve serzenişler almaktayız. Ancak buradan sormak isteriz;
  • Bakanlığın İş yükünü hesaplayarak yapmış olduğu PDC doluluk oranı %100 olan İl-ilçe Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta merkezleri, 112 Başhekimlikleri ve ADSM’lerinde işler görevlendirmeler olmadan yürümez ise PDC doluk oranı %80’lerde olan ve hastaya hizmetin asıl sunulduğu hastanelerde işler nasıl yürümektedir. Biz söyleyelim daha fazla mesai yaparak, siz istediğiniz zaman izin alırken sahada çalışan iznin kullanmadan yakabiliyor.Siz izinden dönüşte ne kadar nöbet tutarım izne gitmeden şu kadar nöbet tutarım diye düşünmez iken o izne ayrıldığının cezasını öder gibi nöbet tutar. Siz hasta olduğunuz da rapor alıp yada izin alıp evde dinlenirken o kolunda serum ile tedavi olmaya çalışır. Siz senelik izin almadan çocuğunuzun okul etkinliklerine katılıp sosyal medyada paylaşırken sahada çalışan personel çocuğuna senelik izin alamamasının açıklamasını yapmaya çalışıyor.Siz sabah mesai kavramını dert etmeyip çocuğunuzu okula bırakıp, servise bindirirken, hastanede çalışan 5 dk geç kaldı diye ceza almakta, çocuğu ise ya yalnız ya komşuya emanet.
  • İl-ilçe Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta merkezleri, 112 Başhekimlikleri ve ADSM’lerde isteği dışında kaç kişi zorla çalıştırılmaktadır?
  • İl-ilçe Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta merkezleri, 112 Başhekimlikleri ve ADSM’lerde geçici görevlendirme için hangi sınava girdiniz?
  • İl-ilçe Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta merkezleri, 112 Başhekimlikleri ve ADSM’lerde geçici görevlendirme için hangi kriterlere bakıldı?
  • Siz tek bir hasta görmeden hastanede çalışan meslektaşınız ile aynı parayı almanız adaletin hangi basamagındadır?

İŞTE BU NEDENLER İLE GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERİ DİLE GETİRİYORUZ

Editör: TE Bilisim