Yeni Dönem'den Lale Akasoy'un 12.10.2021 tarihli köşe yazısıİ

Başhekim Halil Karahan'ın düzenlediği toplantıda, kendilerine insanlık onuruna yakışmayacak şekilde davranıp hakaret ettiğini öne süren 4/D'li veri kayıt elemanları, "Bu zulme sesiz kalmayın!" diyerek hazırladıkları ortak metni bizimle paylaştılar.

İçinde neler yok ki!

***

Anlatılanlara göre;

Başhekim Karahan, 30 Eylül saat 12:30'da idari kadrosu ile birlikte kurumda veri elemanı olarak görev yapan yaklaşık 50- 60 kişiyle bir toplantı düzenledi.

Toplantı, çok hararetli, hareketli ve bir o kadar da gergin geçmiş...

Başhekim Halil Karahan'ın kendilerine hakaret, tehdit ve mobing uyguladığını söyleyen 4/D'li veri kayıt personeli gönderdikleri yazıda şu ifadelere yer veriyor:

"Başhekim toplantıda birçoğumuza asılsız suçlamalarda bulundu. Personele kendini açıklama fırsatı tanımayarak, "Ben istersem konuşursun... Sizin ciğerinizi bilirim... Bu söylediklerim tehdittir..."' diyerek söz hakkı bile tanımadı. Öğle molasını yemek ve dinlenme haklarımızı gasp etti. Özveri ile çalışan 4/D'liler olarak saçma sapan suçlamalara maruz kalarak hakaretlere uğradık. Kendi görev alanlarımız yetmezmiş gibi öğle molalarında farklı alanlarda çalışmamıza yönelik yeni düzenlemeler yaptığını söyledi. Sürekli olarak 4/D'li personelin giriş-çıkış ve çalışma saatlerini inceleyerek ek görevler veriyor. Ayrıca 4/D'li personele yapılan madi ve sosyal hak düzenlemelerine değinerek, 'Aldığınız parayı hak etmiyorsunuz. Bir veri kayıt, bir temizlik personeli hastanede çalışan hemşire ile aynı ücreti alamaz..." diyor. Çalışanların fazla mesai ücretleri ödenmiyor. Kişi rızası olmadığı halde izin kullandırılıyor. İzine çıkartılıyor. İnsan onuruna yakışır, insanca çalışıp ekmeğimizi kazanma çabamızı elimizden almak için tutanak tutulup iş akdimizi de sonlandırma tehditlerini de sürekli dile getiriyor. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Moralimiz bozuk, motivasyon yok, iş huzurumuz kalmadı... Sürekli baskı, mobing, tehdit ve hakaret... Bu zulme birileri 'Dur' demeli artık!"

***

Evet, 4/D'li veri kayıt personelinin göderdiği metinde daha fazlası var ama şimdilik bu kadarıyla yetinelim...

İlerleyen günlerde belki paylaşırız...

Objektif gazetecilik yaparak söz konusu bu iddiları Başhekim Halil Karahan'a sorduk.

Başhekim Karahan, "Uyarı niteliğinde sert bir konuşma olabilir..." diyerek söze başladı.

Başhekim Karahan, söz konusu personelin kılık kıyafeti ve mesai saatlerine uyulup uyulması ile ilgili toplantıyı düzenlediğini söyleyerek,"Konuşmamda mobing yaptığımı düşünüyorlarsa mobingin tanımını bilmiyorlar... Zulmettiğimi, hakaret ettiğimi zannedenler haklarını aramak için istedikleri yere gidebilir. Herkesi uyardım. Uyarım sert olabilir. Mesai saatleri ve kılık kıyafet konusunda konuştum. Kimse ile kişisel bir sorunum yok. Kurumun saygınlığı adına yapılmış bir konuşmaydı. Niye bir Acıbadem, Doruk gibi olmayalım. Kurumumuzda çok nitelikli, tecrübeli çalışanlarımız var. İnsanlar kıyafetleri ile ağırlanır, fikirleriyle uğurlanır. Bizim hastalarımız özel ve hasas insanlar. İyi karşılamak, güler yüz göstermek zorundayız. Herkes mesai içinde bağlı bulundu alanda en iyi hizmeti sunmak zorunda..." şeklinde konuştu.

***

Çalışanların ve başhekimin ifadeleri bu şekilde...

Anlayacağınız bu pilav daha çok su kaldıracak gibi...

Yorum sizin!

Lale Akasoy- Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim