Van Havadis yazarı Ayhan Yazlık'ın köşe yazısı;

Başhekim istifa etti mi? İstifa ettirildi mi?

Evet, çok değerli okuyucular bu gün yine içimiz kan ağlıyor, yine içimiz dert dolu.

Yazarsak bir türlü, yazmasak bir türlü. Bazen kendi kendime ; “Ayhan Başkan, bu kentin dert babası sen misin” diye düşünmüyor değilim yani. Kıymetli okuyucular inan bu iş “Dert babası olmak yâda olmamak işi değil” Bu iş vicdan işidir.

Vicdan sahibi, sorumluluk sahibi her Vanlı bu gün ayağa kalkmalı ve uyanmalıdır. “Bize ne oluyor? Bize ne yapıyorlar” Bu kentte yaşamak daha doğrusu bu coğrafyada yaşamak öyle kolay değil. Bu kentte yaşamanın bir bedelli elbette vardır. İşte biz bu kentte bedel ödeyen kişilerdeniz. Bizim derdimiz memleket meselesidir.  Bu memlekette;  “kimileri kendisi” için çalışırken, biz ve bizim gibi düşünenler ise “yaşadığı kenti” için çalışır.

Her zaman diyoruz, mesele Van’ın meselesi olunca herkes birlik olmalıdır. Herkes her türlü kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara bırakmalı, hemşerisine yapılan bir haksızlık konusunda, aynı halka etrafında kenetlenmelidir.  Bu gün ses çıkarmayacağız de ne zaman ses çıkaracağız? Hepimiz bir bir yok olunca mı aklımız başımıza gelecek.

Şimdi soruyoruz? Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, neyi eksik yada yanlış yaptı da istifaya zorlandı? Tek suçu Vanlı olmak mıydı? Şayet her Vanlıyı suçlu olarak değerlendirirseniz, o zaman hepimiz suçluyuz. Bize yaşam hakkı yok demektir.

Başhekim Doç Dr. Sebahattin Çelik, görevini en iyi şekilde yapmıyor muydu? Pandemi sürecinin bütün kahrını çekmedi mi? Mükafatı bu mu olacaktı? Daha tam bitmeden “Tandır Yanıkları” projesi tüm ülkede gündem olmadı mı? Daha projesini tamamlamadan sırf her dediğinize “evet” demediği yada size boyun eğmediği için mi İSTİFA’ya zorladınız?

 Evet İSTFA etmek şerefli bir iştir. İstifa etmek onurlu bir görevdir. Başhekim Çelik, çok onurlu bir duruşu sergiledi ve size boyun eğmedi onurlu bir şekilde istifasını sundu. Sayın Çelik, tüm Vanlı ve Van’da yaşayanların gönlünde büyük bir yer edindi.

Sorarım size, Başhekim sayın Çelik’i istifaya zorlayan etken; geçtiğimiz günlerde  bir otelde düzenlenen programın, zamanında başlatmasının sonucu olmasın mı?  Egolu birilerinin programa geç gelmesi ve Başhekimin ise, salondaki insanlara saygısızlık olmasın ve insanları bekletmemek anlamında programı zamanında başlatması istifaya zorlayan etken olmasın mı?

Van’ın öz ve öz evladı Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik’e yapılan haksızlık karşısında sessiz durmak doğru olur mu acaba. Sosyal medya üzerinden twitter hesaplarında binlerce destek mesajları geldiğini görüyoruz. Fakat bu yetmez…

 Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın bu haksızlığı ve bu yapılan zulmü görmesi ve bilmesi gerekmez mi? Kafasını kuma gömmüş devekuşu misali, bu haksızlık karşısında susanlar, yarın! aynı haksızlığa uğrayacaklarını unutmasınlar.

Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik’e yapılan haksızlık karşısında, herkesin haykırması herkesin sesini yükseltmesi lazım. Yapılan haksızlık karşısında bu gün dudak altında gülenler, yarın dizlerine vuracak ve “eyvah biz ne yaptık” diyecekler.  Birileri sırf egolarını tatmin etmek anlamında, sizi tek tek harcamadan, birlik olmanın ve haksızlığa karşı kalkan gibi durmanız dileğiyle…

Ayhan Yazlık-Van Havadis

Editör: TE Bilisim