Sağlık camiasında hep konuşulur sağlık ekip işidir diye. Ekip işidir de gerçekten. Ne tek başına doktor sistemi kurtarabilir nede hemşire. Varlığı hiç anılmayan özel bir günleri olmayan temizlik personeli de, hastanelerde varlığından sözü edilmeyen ameliyathane teknikerde bu ekibin vazgeçilmez üyesidir. Ve bir zincir en zayıf halka kadar güçlüdür.

Şuana kadar sistemin hep hekimler üzerinden döndüğü algısına karşı çıktık ve bunu dile getirdik. Maalesef bu sene bazı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri (Kesinlikle yapmayanları tenzih ediyorum) sanki covid 19 ile mücadele sadece hemşireler üzerinden dönmüş algısını oluşturuyor. Ebeler, laborantlar, röntgen teknisyenleri, anestezi teknikerleri, temizlik personelleri, veri giriş elemanları, idari büro personelleri ve şuanda aklıma gelmeyen ama zinciri oluşturan her bir kişi meslek,  bu mücadelede yer aldı.Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda yer alan ve adını anamadığımız meslek  gurubunu sağlık personeli olarak kabul edelim.

Bazı meslek gurupları hastanelerde hatırlanmazken hemşireler günü için medyanın gözüne gözüne sokulan kutlamalar.  Özellikle varlığından dahi haberdar olmadığınız meslek guruplarını üzmekte

Ve bazende sağlık personelini zora sokan paylaşımlar. Sahi sosyal medyada yayımladığınız o görüntüler için personelden izin alıyor musunuz?

Hani şiddete uğradığında, hasta olduğunda bir kez bile aramadığınız o sağlık personeline sosyal medya da yayınlamak, basında yer almak için verdiğiniz ufak tefek jestler yaptıgınız diye tüm yaşananların unutulacağını mı sanıyorsunuz.

Sağlık personeli covid-19 pandemesinin ilk başlangıcında kapılarınızın önüne çektiğiniz şeritler nedeni ile odalarınıza alınmadığını untmadı.

Sağlık personeli Covid-19 a yakalan personele soruşturma açılmasını, açma tehditlerini unutmadı.

Sağlık personeli şiddete uğradığında aranmadığını unutmadı

Sağlık personeli covid-19 a yakalandığında nasılsın denmediğini unutmadı.

Sağlık personeli yakınlarınızı covid-19 pandemisinde sahadan nasıl uzak tutuğunuzu unutmadı.

Sağlık personeli esnek mesai uygulayanları görüyor ve biliyor.

Emekliliği gelen sağlık personeli nöbetten nöbete koşarken, masa başında çalıştırılanları görüyor.

Kendi ksıtlı imkanları ile personelini ayırt etmeden jestler yapan, günlerine güzellik katan yöneticilerimizi tebrik ediyor ve onları tenzih ederek  soruyoruz.

Sağlık personeli kendi cebinizden yapmış gibi gösterdiğiniz masrafların bir kuruşunun sizden çıkmadığını hepsinin bağış yolu ile yapıldığını biliyor. Bağış yapanları açıklayın da onlara teşekkür edelim.

Sahi ne kadar bağış yapıldı. Yapıaln bağışların nasıl harcandığını gösreren resmi belgeleriniz var mı. Hesap verlebilirlik açısından soruyorum.

Birde günü birlik jestler yapmayın. Çalışma alanlarını Bakanlığın ilgili genelgelerinde yer aldığı şekilde iyileştirin. Belki sosyal medyada o kadar -yer almazsınız ama dua alırsınız.

Editör: TE Bilisim