Genel Sağlık-İş tarafından yapılan açıklamada; 

Kamu hastanelerinde görev yapan personele ödenecek olan döner sermaye için hastanelerde döner sermaye komisyonu teşkil edilmektedir. Bu komisyonun nasıl oluşacağı ise 14.02.2013 tarih ve 28559 (Mük) sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre teşkil edilmektedir. Bu düzenlemeye göre ı) fıkrasında belirtilen teknik hizmetler sınıfı temsilcisinin seçimi ilgili personelin kendi arasından seçimle belirlenmektedir.

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2018 yılı döner sermaye komisyon üyeleri seçimi için Sendikamız üyesi olan personele seçim konusunda herhangi bir bilgi ve tebligat yapılmadan seçim yapılmıştır.

Seçimin kendilerinin bilgisi olmadan yapıldığını öğrenen Sendikamız üyelerinin konuyu Sendikamıza ulaştırmaları üzerine Sendikamızca Bakanlığa yazı yazılarak söz konusu seçimin üyelerimizin bilgisi olmadan yapıldığından iptal edilerek yenilenmesi istenmiştir. Bakanlık, Sendikamızın haklı talebini hukuksuz bir şekilde reddetmiştir.

Bunun üzerine Sendikamızca Ankara 2. İdare Mahkemesi’nde red işleminin iptali için dava açılmıştır. Yargılama sonunda Mahkeme:

“….dolaysıyla SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Döner Sermaye Komisyonu Teknik Hizmetler Sınıfı 2018 yılı temsilci seçiminin mevzuatta öngörüldüğü şekilde yapılmadığı, davacı sendikaya usulüne uygun olarak bildirimde bulunulmaksızın yapılan seçimin usule aykırı olduğu sonucuna ulaşılmaktadır.

Bu durumda, SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Döner Sermaye Komisyonu Teknik Hizmetler Sınıfı 2018 yılı temsilci seçiminin yenilenmesi için yapılan başvurunun zımnen reddine dair dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır.” gerekçesiyle hukuksuz işlemi iptal etmiştir.

Sendikamız Genel Başkanı Zekiye Bacaksız; ”Bu karar ile SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Döner Sermaye Komisyonu Teknik Hizmetler Sınıfı temsilci seçiminde hukuka aykırı işlemler yapıldığı Mahkeme kararı ile tescillenmiştir. Tüm idarecileri hukuka uymaya ve saygı duymaya davet ediyoruz. Aksi davranışlar her zaman yargıya taşınacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sendikamız her zaman olduğu gibi her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın karşısında olmaya, hukuku hiçe sayan idarecilerden hesap sormaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim