25 yıl görev yapan bir sağlık personelinin nöbet tutup tutamayacağı ile ilgili Sağlık Bakanlığı 2005 yılında bir genelge yayımlamış ve burada bu konuya değinmiştir. Genelgede hizmetin aksatılmaması şartıyla 25 yılını dolduran sağlık personellerinin nöbetten muaf tutulabileceği belirtilmiştir. Lakin burada şu noktanın altını çizmek gerekiyor. Hizmetin aksatılmaması şartıyla...

25 yıl ve üzeri çalışan personel nöbet tutulmasını istendiğinde sağlık personeli, hastanelerden il sağlık müdürlüğünde geçici görev ile çalışan personeli, ayaktan tedavi birimlerinde görevlendirilen peroneli, eğitim hemşireliği, enfeksiyon kontrol hemşireliği gibi alanlarda 25 yıldan daha az çalışması olan personel görevlendirmelerini örnek göstererek  CİMER, Kamu Deneticiliği Kurumu ve mahkeme  yolu ile yasal haklarını arayabilir. 

Ayrıca ilan edilmeden yıllarca süren il-ilçe sağlık müdürlüğü geçici görevlendirmelerin kendi iş yüklerini artırması ve daha fazla nöbet  tutmasına sebep olması  nedeni ile sendikaları aracılığı ile mahkeme yolu ilede  haklarını arayabilir.

09.05.2005 tarihli Çalışma Düzeni Hakkında Genelge için Tıklayınız

Editör: TE Bilisim