İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi” ile 15 Mayıs 2020 saat 24.00 ile 19 Mayıs 2020 tarihi 24.00 arasında büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 il sınırları içinde bulunan vatandaşların, istisnalar dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanacağı 81 il Valiliğine bildirilmiştir.

Genelge uyarınca söz konusu illerde zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli olanlar dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının kapalı olacağı anlaşılmaktadır.

İhale Uygulama Yönetmeliği ekinde yer alan Tip İdari Şartnamelerin “İhaleye ilişkin bilgiler ile ihale ve son teklif verme tarih ve saati” başlıklı maddelerinde “İhale tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen yer ve saatte yapılır ve bu saate kadar verilen teklifler kabul edilir.” düzenlemesi yer almaktadır.

Bu çerçevede, ihale işlemlerinin aksamadan yürütülmesi, hak kayıplarının önlenmesi ve rekabetin tesis edilmesi amacıyla:

- Genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 15 ilde yapılacak olan ve ihale tarihi 18 Mayıs 2020 olarak ilan edilen ihaleler (elektronik ihaleler hariç), takip eden ilk iş günü olan 20 Mayıs 2020 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır.

- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak illerde ise ilgili idaresince, ihaleye yeterli katılımın sağlanamayacağının anlaşılması veya benzeri nedenlerle gerek görülmesi durumunda, 4734 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi uyarınca ihale tarihi ertelenebilecektir.

Aday ve isteklilerin de söz konusu durumu göz önünde bulundurarak kendileri veya temsilcileri aracılığıyla ihalelere teklif sunulması hususunda gerekli hazırlıkları yapmaları önem arz etmektedir.

Editör: TE Bilisim