CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yıllardır yeni hastane vaadi ile bekleyen Manavgat’ın hastane sorununu, mevcut hastanenin yetersiz servislerini verdiği soru önergeleri ile TBMM’ye taşıdı.

CHP’li Zeybek, verdiği önerge sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Devlet Hastanesi ilçe nüfusu dikkate alındığında yetersiz kalmaktadır. Yıllardır yeni devlet hastanesi yapılması için verilen sözler yerine getirilmemiş, ilçe halkının beklentileri giderilememiştir. Mevcut hastanenin fiziki yetersizliği ile birlikte kardiyoloji dahil birçok branşta hekim eksikliği de devam etmektedir. Ayrıca son olarak Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimliği ve üst yönetiminin AKP Antalya Milletvekili ve İlçe Başkanının yakın akrabaları olduğu iddia edilmekte ve bu durum kamuoyunun tepkisini çekmektedir. Devletin her alanında liyakatsizliğin yapıldığını yaşayarak öğreniyoruz, ancak sağlık, adalet, eğitim ve güvenlik gibi hayati alanlardaki bu liyakatsiz yönetim ülkenin geleceğini için kötü sonuçlar doğurur.”

CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi; “Manavgat Devlet Hastanesi’nin yetersizliği nedeniyle söz verilen ancak hala inşaatı bile olmayan yeni hastane ne zaman yapılacaktır?

Manavgat’a yeni hastane yapılmayacak ise mevcut hastanenin büyütülmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?

Manavgat Devlet Hastanesi yerine yapılacağı söylenen ancak yıllardır inşaatı bile olmayan yeni hastanenin kapasitesi ne olacaktır? İlçenin mevcut nüfusu ve turizm dönemindeki artan nüfusu yeni hastane kapasite planlanırken dikkate alınmış mıdır?

Mevcut Manavgat Devlet Hastanesi’nde eksik servisler hangileridir? Hekim eksikliği ne zaman giderilecektir?

Manavgat Devlet Hastanesi’nin Başhekimlik dahil üst yönetiminde AKP Antalya Milletvekili ve İlçe Başkanının akrabaları olduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kişiler kimlerdir ve hangi kriterlere göre atama ve görevlendirmeleri yapılmıştır?”

Kaynak Linki:https://www.halkinhabercisi.com/chpli-zeybek-akp-ilce-baskani-gazeteciye-rusvet-teklif-etti-mi

Editör: TE Bilisim