Yüze yapılan iğneni epilasyon zararlı mı, nasıl yapılır, kimler için zararlı ve iyileşme süreci nasıl oluyor Dr. Yetkin Bayer cevaplıyor.

Yüze yapılan iğneli epilasyon zararlı bir uygulama değildir. Bu uygulama sık sık lazer ile karşılaştırılıyor. Bu uygulama lazer işleminden daha farklıdır. Yüze yapılan iğneli epilasyonda sadece belirli şikayetler daha etkili hissedilir. Öncelikle bu uygulama lokal anestezi altında yapılır. Yine de yüz bölgesinde olduğu için ağrı ve acı şikayetleri biraz daha fazla olur.

Yine de yüze yapılan iğneli epilasyon uygulamalarındaki ağrılar his derecesinde olur. Aynı zamanda uygulamadan sonra ağrı kesiciler de reçete edildiği için acı şikayetleri kısa süre içinde ortadan kalkar. Bu uygulama hiçbir şekilde zararlı bir uygulama değildir ve tamamen yararlı olan bir uygulamadır.

Yüze İğneli Epilasyon Nasıl Yapılır?

Bu uygulamada öncelikle epilasyon iğneleri kullanılır. Uygulama sırasında kıl köklerine giriş olur. Daha sonra kıl kökleri üzerine bir akım verilir. Bu uygulamada asıl önemli olan kıl köklerinin yakılmasıdır. Kıl kökleri uygulama sırasında yakılır. Bu süreçten sonra ise epilasyon cımbızı yardımıyla yakılmış olan kıl kökleri çekilir.

İğneli epilasyon yüzde kıl yoğunluğunun küçük ve az yoğunlukta olduğu yerlere yapılır. Bu nedenle iğneli epilasyon uygulaması yüzde çok etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir. Yoğun kılların olduğu alanlara yapılan iğneli epilasyon çok uzun bir süre devam edebilir. Bu uygulamada her kıl köküne tek tek müdahale edilir. Bu nedenle de çok kısa sürede etki ortaya çıkmaz. Uygulamanın süresi ve etkisi kıl sayısına ve kılların durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Yüze İğneli Epilasyon Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Yüze yapılan iğneli epilasyon için dikkat etmeniz gereken bazı uygulamalar bulunuyor.  Bu süreçte iğneli epilasyona dikkat etmezseniz bu uygulamanın bazı zararlarını görebilirsiniz. Öncelikle bu uygulamadan sonra 1-2 gün boyunca yüz bölgenize su değdirmemeniz gerekiyor. Bu süreçte aynı zamanda yüzünüz güneş ile de temas etmemelidir.

Epilasyon uygulaması sonrasında ciltler hassas olursa kızarıklık ve morarma gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Ayrıca cilt bölgesinde kalıcı bazı izler ortaya da çıkabilir. Cilt güneşle birlikte çok temas ederse ciltte daha kalıcı lekeler görülebilir. Bu uygulama sonrasında beyaz uçlu küçük sivilce oluşumu yaşanabilir. Bu sivilceleri asla sıkmamanız gerekiyor. Sivilceler 15-20 gün sonra geçecektir.

Yüz bölgesi çok hassas olduğu için iğneli epilasyon sonrası mutlaka hijyene dikkat etmelisiniz. Hijyene dikkat etmezseniz bölgede enfeksiyon oluşabilir. Bu süreçte hijyen konusunda tüm dikkatleri sağladığınızda kolaylıkla iyileşme sürecini geçirebilirsiniz.

Yüze İğneli Epilasyon Riskli mi?

Yüze iğneli epilasyon uygulaması her zaman güvenilir bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında çok özel üretilen iğneler kullanılıyor. Bu iğnelerde en önemli nokta iğnelerin steril olmasıdır. Bu nedenle uygulamada bir hastalık veya farklı bir risk ortaya çıkmaz. Yüz bölgesinde uygulayabileceğiniz en güvenilir yöntemlerden biri de bu yöntemdir.

Yüze İğneli Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Yüze iğneli epilasyon süresi hastaya ve kıl yapısına göre farklılık gösterecektir. Aynı zamanda iğneli epilasyon diğer epilasyon çeşitlerine göre çok daha hızlı sonuçlar verecektir. Bu uygulamada ilk seanstan itibaren çok etkili sonuçları başlayabilirsiniz. İlk seanstan sonraki seanslarda süre kısalmaya başlar. Bu uygulamanın süresi tamamen kişiye göre değişiklik gösterir.

Yüze İğneli Epilasyon Ağrılı mı?

Yüze iğneli epilasyon yaptırırken bazı ağrı ve acı şikayetleri olup olmadığı merak konusu oluyor. Yüz bölgesine uygulanan bu işlemde belirli bir dozda elektrik akımı veriliyor. Bu nedenle belirli bir düzeyde his düzeyinde ağrı hissedebilirsiniz. Uygulamada kıl kökleri yakılırken ve kıllar tek tek çekilirken çok ufak düzeyde acı hissedersiniz. Bu süreçte hissin acı boyutunda olma durumu kişiye göre değişir. Her hasta aynı acı eğişine sahip olmadığı için hissedilen acı için bir yorum yapmak yanlış olacaktır. İğneli epilasyonda ağrı şikayetleri alınan önlemler sayesinde en aza indirilir.

Yüze İğneli Epilasyon Kimler İçin Zararlıdır?

Bazı kişiler için yüze iğneli epilasyon zararları olan bir uygulamadır. Öncelikle şeker probleminiz varsa mutlaka doktor kontrolü sonrası verilen izinle iğneli epilasyon olabilirsiniz. Aynı zamanda egzama problemlerinde de iğneli epilasyon problem oluşturabilir. Bu durumda da doktor onayı önemlidir. Kalp pili, gebelik, enfeksiyon, varisler, kanser, bulaşıcı hastalıklar ve bazı cilt problemleri olan kişiler yüze iğneli epilasyon yaptıramaz.

Editör: TE Bilisim