İzmir’in Ödemiş ilçesinde eşi tarafından ‘bakımsızsın’ denilip dövülerek öldürülen  38 yaşındaki Filiz Tekin’in organları bağışlanmıştı. Filiz Tekin’den alınan iki böbrekten biri 15 Aralık tarihinde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Ali Uslu’ya nakledildi. Böbreklerden diğerinin nakli Münire İnanç’a yapılırken, karaciğer nakli ise Arife Aykut’a gerçekleştirildi.

İKİ HASTA HAYATINI KAYBETTİ

izgazete.net'de yer alan habere göre,Ege Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşen organ nakillerinin ardından, nakil yapılan üç hasta da 27 Aralık tarihinde dört-beş farklı saat ara ile bilinç kaybı ve nefes darlığı şikayeti ile yoğun bakıma alındı. Böbrek nakli yapılan hastalardan; Münire İnanç, 2 Ocak sabahı, karaciğer nakli yapılan Arife Aykut ise 3 Ocak akşamı hayatlarını kaybettiler. Böbrek nakli gerçekleşen bir diğer hasta Ali Uslu ise yoğun bakımda yaşam mücadelesini sürdürüyor.

BEŞ SAAT ARA İLE FENALAŞTILAR

Yaşam mücadelesini sürdüren Ali Uslu’nun kızı Başak Van Hove(33) yaşadıklarını ve süreci İz Gazete’ye anlattı. Ameliyatın gerçekleştiği 15 Aralık tarihinden itibaren babası Ali Uslu’nun ağır ağrılar çektiğini söyleyen Başak Von Hove, “Doktorlar bize ağrıların normal olduğunu, ağrıların temel sebebinin organ nakli neticesindeki mesane büyümesinden kaynaklandığı söylendi. Ancak babam, 27 Aralık akşamı fenalaşarak yoğun bakıma kaldırıldı. Biz sonradan öğrendik ki babam ile birlikte organ nakli yapılan diğer hastalar dört beş saat ara ile yoğun bakıma kaldırılmış” dedi.

‘MUCİZE BEKLİYORUZ’

Yoğun bakımda bulunan Ali Uslu’nun beyin sıvısında artış gözlendiği, bilgisine ulaşılırken sıvıyı almak için yapılacak olan ameliyatın ölümcül riskleri de barındırması sebebiyle gerçekleştirilmediği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’na gazetemiz aracılığı ile çağrı yapan Hove, babasının kurtarılması için yetkililerden yardım istedi. Babasının mevcut durumda solunum cihazına bağlı olarak uyutulduğu söyleyen Hove, “Doktorlar bize gelerek yaşama ihtimali binde bir dedi. Artık bir mucize bekliyoruz. Şu anda sadece kalbini güçlendirmeye çalışıyorlar. Çünkü ameliyat sonrası çok fazla ilaç aldığı için kalbi dayanmayabilir” ifadelerini kullandı.

‘YÜRÜYEN HASTA TESLİM ETTİK CENAZESİNİ ÇIKARACAĞIZ’

Münire İnanç’ın ölümünden sonra suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Başak Van Hove, sözlerini şöyle tamamladı:

“Uyuyamıyoruz. Ameliyat, babamın hayat kalitesi yükselsin diye yapıldı. Size yürüyen hasta teslim ettik neredeyse cenazesini çıkaracağız. Babamın beyninde sıvı artışın gözlendikten sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan test sonuçları çözüme ulaşamadığı için Ankara’ya laboratuvar sonuçları yollandı, ‘Acaba ender hastalık mı var?’ diye. Ancak ondan da bir şey çıkmadı. Ortada enfeksiyon ile ilgili bir durum var”

Editör: TE Bilisim