Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank’tan konut kredisi kullanmış olanlar kredilerini aylık yüzde 0,99 faiz oranıyla yenileyebilecek.

Ev almak kolay değil. Ve yapılan araştırmalara göre insanlar para biriktirip ev almak yerine bankadan kredi kullanarak ev almayı tercih ediyor. Ancak konut kredisi faiz oranları bazen hiç istenilmeyecek oranlara çıkabiliyor. Bu zamanlarda Türkiye’de konut satışı da aylık bazda düşüyor.

Ancak krediyle ev alanlara güzel bir haber geldi. Konut kredisi faiz oranlarında ciddi indirimler yapıldı. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank’tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500.000 TL’nin altında olanlar isterlerse kredilerini aylık yüzde 0,99 faiz oranıyla yenileyebilecek.

Faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayında konut kredilerinde faiz indirimine gidildi. Konut kredisi kullanmak isteyenler 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullanabildiler.
Ağustos’ta yapılan bu indirimden önce Halkbank, Ziraat Bankası, ve Vakıfbanktan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olanlararzu ederlerse kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileyebilecekler.


- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanlar ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenileyebilecekler.

Faiz indirimi uygulaması 01.10.2019 tarihinde başlayacak.

Editör: TE Bilisim