NNC Haber'de yer alan habere göre;
 

Bucak Devlet Hastanesi'nde mağdur olduğunu iddia eden vatandaşın ardından 29 Mart Salı günü abisinin yaşadığı süreçten dolayı mağdur olduğunu belirten Fatma Savlı, yaşadığı o hüzünlü süreci NNC Haber'e anlattı.

Abisinin Bucak Devlet Hastanesi'nde yaşadığı ilgisizlikten dolayı mağdur olduğunu belirten Fatma Savlı NNC Haber muhabirine, abisi Osman Süme'nin 4 Mart günü Alaattin Mahallesi'nde bir motor kazası geçirdiğini ve bu nedenle 112 Acil Servis Ekipleri ile Bucak Devlet Hastanesi'ne getirildiğini söyledi.

"15 GÜN YOĞUN BAKIM SONRASI 9 SAAT NAKİL ARACI BEKLEDİK"

4 Mart'tan 29 Mart'a kadar geçen süreç hakkında bilgi veren Savlı, Bucak Devlet Hastanesi'ne getirilen abim Osman Süme, hastanede bulunan beyin cerrahı tarafından müdahale edilerek, ameliyat edilmiş ve operasyonunda başırılı geçtiğini söylemişti. Ameliyatın ardından bizim hastamız yoğun bakımdaydı. Aşağı yukarı 15 gün boyunca yoğun bakımda yatan hastamız abim Osman Süme'nin, durumunun iyi olduğunu taburcu edebileceklerini ve eve götürebileceğimizi söylediler. Bunun üzerine 9 saatlik bir nakil aracı beklemek suretiyle hastamızı eve götürebildik. Akşam hastamızı eve götürdükten 3-4 saat sonra 112'yi tekrar arayarak hastamızın kötüleştiğini söyledik ve bazı müdahaleler yapıldı. Saat 11:30'dan sonra hiçbir idrar çıkışının olmadığını farkettik. Akşamdan haber verdiğimiz evde bakım hizmetleri evimize geldi ve hastamızın durumunu görünce acilen hastaneye gitmesi gerektiğini durumunun iyi olmadığını söylediler." dedi.

TÜRKİYE'NİN GÖZDESİ BUCAK DEVLET HASTANESİ'NE NE OLDU ?

Mağdur olan Süme'nin enfeksiyon ve idrar kesesinde yırtık olduğunu belirten Fatma Savlı, " Evde bakım hizmetlerinin uyarısı üzerine hastamızı Salı günü sabah acile getirdik. Acilde gerekli tahliller ve tetkikler yapıldı. Hastamızın bağırsakları tıkanmış, enfeksiyon had safhada ve idrar torbasının yırtık olduğu görüldü. Salı günü akşam üzeri hastamız Osman Süme ameliyata alındı. 15 gün bizim hastamız Bucak Devlet Hastanesi yoğun bakımında yattı. Bu 15 gün içerisinde bu hastanın bağırsaklarının tıkanmış olduğunu görmediler mi ? Hiçbir tahlil yapılmadı mı ? Enfeksiyon hiç mi görülmedi ? İdrar torbası yırtıktı, madem durumu bu kadar kötüydü, benim hastam neden yoğun bakımdan çıkarılıp eve gönderildi ? Ve ertesi gün niye ben acile tekrar gelmek zorunda kaldım. Yirmi dört saat geçmeden neden benim hastam bir kere daha ameliyata girdi? Bunun sorumluları kim?  Ben yıllardır Bucak'ta yaşıyorum şu anda mağduriyet yaşadığım Bucak Devlet Hastanesi böyle bi hastane değildi. Türkiye'de herkesin gözdesi olan bi Bucak Devlet Hastanesi vardı. Şimdi ne oldu da bucak devlet hastanesi çöktü?" ifadelerini kullandı.

"HASTAMIN DÜN GÖZLERİ AÇIKTI BUGÜN UYUTULUYOR"

Yaşadığı süreç dolayısıyla hüzünlü bir kardeş olarak konuştuğunu ve başkasının mağdur olmaması için konuştuğunu dile getiren Savlı, " Insana kıymet mi yok? Insanın değeri mi yok? Sokakta affedersin ama bir hayvan çarpılsa ona bile bir müdahale ediyoruz. Bu hastaya bu kadar da mı müdahale edilmiyor? Edilmiyorsa sebebi ne? Hakikaten insanın kıymeti ve değeri yoksa bizim sağlığımız artık hiçe sayılıyorsa kapatsınlar. Mühür vursunlar Bucak Devlet Hastanesi'nin kapısına. Bunun ötesi var mı? Herkes bundan şikayetçi. Ama hiç kimse dile getiremiyor. Benim hastama bakmazlar diye. Benim öyle bir ümidim yok. Benim hastamın dün gözleri açıktı. Bugün makineye bağlı. Uyutuluyor. Yarın bir gün kimliği getir diyecekler bana. Bunun sebebi kim? Kim yaptı bunu? Kim bu hale getirdi? Bunun sorumluları her kimse eğer. Bu adamın bu hale gelmesinde kimin eli var? Kimin emeği varsa onlar ortaya çıksın. Ben önce sağlık bakanına, Sağlık Bakanlığı'ndaki müfettişleri, yürekli bir cumhuriyet savcısını hakikaten göreve davet ediyorum. Öldük mü ya? Bu adam ölecekse ölsün ama adam gibi ölsün. Bu adam yaşayacaksa da adam gibi yaşasın. Herkesin adam gibi yaşamaya, adam gibi ölmeye hakkı vardır. Hiçbirimiz şuraya ezilmiş bir kedi, köpek gibi atılmaya hiç kimsenin hakkı yok. Hiç kimsenin de bunu bu şekilde atmaya hakkı yok. Varsa yürekli bir savcı, varsa yürekli bir Sağlık Bakanlığı'nda bir müfettiş, yürekli bir bakanlık çalışanları varsa Ben hepsini şu andan itibaren göreve davet ediyorum. Bizim hastanemizi bu şekilde çökertmeye kimsenin hakkı yok. " sözlerini kullandı.

" ÇALIŞMIYORSA YÖNETİM ÇALIŞACAK BİRİNİ VERSİN "

Bucak Devlet Hastanesi'ndeki yetkililer içinde açıklamada bulunan mağdur vatandaş Savlı, " Yönetim, çalışmıyor mu kardeşim? Alsın görevden. Versin çalışacak birini versin. Bizim vergilerimizle maaş alıyorlar. Hiç kimse babasının hayrına maaş almıyor burada. Tamam. Onların da hakları varsa hakları yeniliyorsa devlet onların da hakkını versin ki insanlara adam gibi baksınlar. Herkesin hakkını herkese versinler. Benim hastam şu anda ölmek üzere. Ben sorumlularını arıyorum. Ve bu yüzden de devlet erkanını göreve çağırıyorum. Varsa bir yürekli gelsin soruşturmasını yapsın. Yoksa eğer tamam ölün diyorlarsa hep beraber ölelim. Bucak için, Türkiye için, herkes için ben yetkilileri göreve çağırıyorum. Sadece kendim için değil, benim hastam ölecek. Birisi daha ölmesin. Bir kişi daha hayatını kaybetmesin. Bir kişiye daha ihmal yapılmasın. Benim derdim o. Benimki gidecek tamam. Biliyoruz yani onu. Ama bir kişi daha babasız kalmasın. Bir kişinin daha eşi ölüp de eşsiz kalmasın. Babaya ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki. Benim bile bu yaşta babama ihtiyacım var. Ki o yatan adamın çocukları var. O yatan adamın çocuklarının da o babaya ihtiyacı var. Benim sesimi duyuyorsa eğer bir devlet erkanı bu işe bir el atsınlar. " şeklinde konuştu.

Kaynak Linki:
https://www.nnchaber.com/bucakta-hastaneye-tepkiler-cig-gibi-buyuyor-calismiyorsa-yonetim-calisacak-birisini-versin-7795929-haberi

Editör: TE Bilisim