Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre,

Birden çok kurumda görevlendirilerek yönetim kurulu ücretleri ve huzur hakları ile yüklü miktarda maaşlarla yaşamını sürdüren Kızılay yöneticilerinin çalışanlarına yüzde 1 zammı uygun gördüğü ortaya çıktı. 2022 başında zam dönemine girildiği süreçte, yönetici kademesinde çalışanlara yüzde 40 zam yapılan Kızılay’da işçilere ise yüzde 22 zam yapılmıştı.

TBMM gündemine de taşınan iddiaya göre, enflasyon altında zam alan çalışanların mağdur olmaması için Kızılay’da yeni bir zam kararı daha alındı. Ancak bu karardan da işçiler değil, yöneticiler kârlı çıktı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in TBMM gündemine taşıdığı iddiaya göre, mart ayı sonunda yöneticiler, kendi maaşlarına yüzde 14 ile yüzde 20 arasında değişen oranlarda zam yaparken çalışanların maaşlarında yapılan "düzeltme" ise yalnızca yüzde 1,2 oranındaki artışla sınırlı kaldı.

Resmi rakamlarla bile yıllık enflasyon oranının yüzde 60’ı geçmesine rağmen Kızılay gibi bir kurumda görev yapan çalışanlara layık görülen maaşların kabul edilemez düzeye ulaştığını dile getiren Emir, önergede, “Yöneticiler ile çalışanlar arasında ayrım yapılması da Kızılay’da iş barışı ve huzurunu bozan ayrı bir uygulamadır. Kızılay yöneticilerinin birden fazla maaş aldıkları da bilinmektedir. Son olarak Kızılay Başkanı’nın 13 farklı kurumdan maaş aldığı iddiaları geçtiğimiz yıl kamuoyunun gündemine gelmiştir. Diğer yönetim kurulu üyelerine bakıldığında ise neredeyse her birinin birden fazla maaş aldığı görülmektedir. Bu görevler arasında dernek yönetim kurulu üyelikleri, TİKA Başkan Yardımcılığı, Dağcılık Federasyonu Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği gibi görevler bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

DERHAL ARAŞTIRILMALI

Kızılay’da sendikasız çalıştırılan sağlık çalışanlarına mobbing uygulandığı iddialarını da anımsatan Emir, önergesinde şunları dile getirdi:

“Kızılay gibi önemli bir kurumda bu yaşananların derhal araştırılması ve iddialara ilişkin sorumluların ortaya çıkartılması gerekmektedir. Bu bağlamda, 2022 yılı başından bu yana yönetici kademesinde çalışanların maaşlarına tam olarak hangi oranlarda zam yapılmıştır?

Bu zamlardan kaç yönetici yararlanmıştır?

Pozisyonlar itibariyle Kızılay’da yönetici maaşları şu anda ne kadardır?

2022 yılı başından bu yana Kızılay çalışanlarının maaşlarına tam olarak hangi oranlarda zam yapılmıştır?

Kızılay’da şu anda en düşük sağlık çalışanı maaşı ne kadardır?"

Editör: TE Bilisim