HaberTürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman,  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde  Merve Nur Uçar’ın konuşmasının iktidara yakın medya tarafından "Ülkeyi elin memleketine garson kazandıranlar değil, kendisini okutan büyüten bu topraklara borcunu ödeyenler kalkındıracak!” ek ifadeleriyle sunulmasına tepki gösterdi.

Yılman yazısında, “Tabii konuşmasındaki her cümleyi önceden seçip hazırlayan ve mümkün olduğunca da her kesimi kucaklayıcı bir üslup olmasına özen gösteren kızcağız iktidar destekçisi gibi gösterildiği için de diğer taraftan yani muhalif kesimden 2 gündür linç yiyor.Hiç hak etmediği halde yerden yere vuruluyor Merve.” değerlendirmesini yaptı.

Yılman şu ifadeleri kullandı:

"Sonuçta çiçeği burnundaki doktor Merve, yiyeceği dayağı yedi sosyal medya üzerinden. Peki soruyorum şimdi bu durumun yaşanmasına sebep olanlara! Başörtülü veya değil tüm gençlere rol model olacak ve örnek nitelikte şahane bir konuşma yapan alnından öpülesi bu evladımızı politik tartışmaların bir tarafı gibi göstermeye ne gerek vardı? Neden kutuplaştırıcı değil tam aksine kucaklayıcı, aydınlık bir konuşma yapan Merve böyle çirkin bir polemiğin parçası oldu?

Neden kutuplaştırıcı değil tam aksine kucaklayıcı, aydınlık bir konuşma yapan Merve böyle çirkin bir polemiğin parçası oldu? Utanmıyor musunuz gencecik bir doktoru kendi şahsi siyasi algılarınıza alet etmeye! Kızcağız şu anda ailesiyle, sevdikleriyle elde ettiği o büyük başarının tadını çıkarmalıydı ama sağ olasınız 3 gündür sayenizde içine düştüğü saçma sapan gündemin içinde debelenip duruyor! Nasıl? Mutlu musunuz?"

Editör: TE Bilisim