Büyük Sivas Medya Grubu Whatsapp hattı 05558981558’e ulaştırıldı. Kanun, yönetmelik yönerge derken hastaneye 50 metre uzaklıkta olan alanda yerde sere serpe yatan vatandaşa ne doktor gelip müdahale etti nede az ileride ki ambulans hastayı alıp hastaneye ulaştırmadı.

Görüntüleri çeken vatandaşın mesajı şöyle : ” Bugün sivas numune hastanesi acilin girişine 50 metre uzakta. İsmini sonradan öğrendiğim “M. K” isimli vatandaşın yerde hareketsiz yattığnı bayıldığını gördüm.

yanına gittim İki hemşirede ordan geçerken bayılan şahsın yanına geldi. Ben acile koşarak yeşil alana gittim. Durumu anlattım. Kırmızı alana gittim iki doktor vardı. hiç umursamadılar .112 yi aradım ambulansın altintabaktan geleceğini acil doktorun müdahüle etmesi için telefonla konuşmak istedi.

Doktora hastaya müdahale için doktordan ricada bulundu doktor üflene püflene kapıya kadar geldi. 50 metre ilerde deyince telafondaki şahsada ben birşey yapamam deyip içeri geçti.

Hasta ile ilgilenmedi.hiçbir görevliyide göndermedi. Hastayı başka kurumun olduğunu düşündüğüm resmi plakalı bir minibüs şoförü acilin önüne kadar getirdi.durumu anlattım rica ettik Görevliler hastayı sedye alıp acile götürdüler.”

Biz yapacak yorum bulamıyoruz. Yetkililerin ne yapacağını ise gerçekten merak ediyoruz.

Kaynak:https://www.buyuksivas.com/yerde-yatan/

Editör: TE Bilisim