Hindistan koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden birisi. Öyle ki salgının yeni merkez üssü diye dahi anılıyor. Ülke hem koronavirüs hem mutasyonlu virüslerle uğraşırken son aylarda kara mantar hastalığı da baş göstermişti. 

Aşı yerine tuzlu su enjekte edildi

Aşılama kampanyasının hızlı bir şekilde yürütülmeye çalışıldığı ülkede bir skandal daha ortaya çıktı. Ülkenin Maharashtra eyaletinde bir aşılama kampanyasında binlerce kişiye koronavirüs aşısı yerine tuzlu su enjeksiyonu yapıldığı belirlendi.

Eyaletin başkenti olan Mumbai'de üst düzey polis departmanı yetkilisi Vishal Thakur, tahminen bölgede 2 bin 500 kişiye tuzlu suyun enjekte edildiği bilgisini paylaştı.

"Sahte sertifikaların olduğu hastane kullanılıyordu"

Thakur, "Tuzlu su kullanılıyor ve enjekte ediyorlardı. Şişeler, sahte sertifikalar ve şırıngaların olduğu bir hastane kullanıyorlardı." dedi. Sahte aşıların yapıldığı kişilerden dolandırıcıların para aldığı ve toplamda 28 bin dolara kadar kazanç sağladığınin belirlendiğini ifade eden Thakur, şimdiye dek aralarında sağlık çalışanlarının da yer aldığı 14 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Başlatılmış olan soruşturmayla birlikte Thakur gözaltı sayısının da artabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim