Hükümetin Yeni Ekonomi Programı 2020-2022 orta vadeli eylem planı 4 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazetede yayınladı.

Söz konusu eylem planında sağlık çalışanlarının performans ödemelerini ( döner sermayenin sabit üstü olan kısmı) vatandaşın memnuniyetine göre verileceği belirtildi.
İlgili metin planda şu şekilde yer aldın : Vatandaş memnuniyeti sonuçları kurumların ve sağlık çalışanlarının performans değerlendirmesine dahil edilecektir.
Ancak söz konusu uygulama sahada birçok sakat işlere neden olacaktır. 

Ülkemiz sağlık konusunda birçok ülkeden iyi durumda. Hastalar istedikleri yerde istedikleri şekilde muayene olup, istediği yerden ilacını alabiliyor. Uçak , helikopter ve her türlü ambulans 7 gün 24 saat vatandaşın emrinde. Hastane odaları otel konforunda.. Tabiri caizse hastalar neredeyse hizmete doymuş durumda
Hal böyle iken istediği ilacı yazdıramayan, isteği serum takılmayan, istediği tahlil yapılmayan hastalar nasıl memnun edilecek. 1 hasta ile beraber gelen 4 refekaçıya ne denilip dışarı çıkartılacak. Bu hastanın verdiği notla sağlık çalışanlarının performansını nasıl belirlenecek. Bu durum sağlık çalışanlarını hastalara ezdirmek olacaktır. Bu durum kötüye kullanılacaktır. 

Benim Vergilerimle Maaş Alıyorsunuz

Daha önce sağlık çalışanlarına benim vergimle maaş alıyorsunuz diyen kesimler bundan sonra benim memnuniyetimle maaş alıyorsunuz diyerek hakaret edecek . Yeni performans uygulaması sağlıkta şiddeti körükleyecektir. 

Günde 100-120 hastayı muayene eden bir hekim bu hastaların kaçını memnun edebilecek. Kaç hasta bu doktora yüksek performans notu verecek. 
1 Nöbetinde 20 bin adım atan hemşire ekstra olarak birde hasta memnun etme işlemi ile uğraşacak. 
Bu uygulama düşüncesinden derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. Bu uygulama kuzuyu kurtlara teslim etmekten başka bir şey olamaz.


 

Editör: TE Bilisim