Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından, Fethiye Devlet Hastanesi personeline verilen yemeklerden böcek çıkması, yemeklerin sağlıksız koşullarda pişirilip servis edilmesine yönelik eylemin ardından koşulların iyileştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası metninde  şu ifadelere yer verildi:

“Hastanemiz yemeklerinde son günlerde belirgin olarak görülen kalite bozulması, yabancı cisim ve ilaçlama yetersizliğine bağlı olduğu söylenen böcek çıkması gibi sağlık koşullarına uymayan olaylar gündemdedir, basına da yansımıştır. Bu durum yemekhane personelinin azlığı, mutfak ve depoların ilaçlanmasının yetersizliği, alınan malzemelerin niteliksiz oluşu, depolama koşullarının uygunsuzluğu veya denetim eksikliği gibi hangi neden ya da nedenlere bağlı olursa olsun Fethiye Devlet Hastane idaresinin sorumluluğundadır. Hastane gibi bir kurumda bir sağlık çalışanı olarak bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını ve yemeklerin düzeltilmesini istiyorum.”
İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, "“Soruşturma açtık. Bizzat Fethiye Devlet Hastanesi’ne gittim. Olayı yerinde araştırdım ve inceledim. Denetimimi yaptım. Hastanenin Başhekimi ile konunun hassasiyetini görüştüm. Başhekim de olayın takipçisi. Bu işin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılması için gerekli talimatları verdim” şeklinde açıklama yapmıştı.Yaşanan olay ilgili olarak, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma açmıştı.

Editör: TE Bilisim