İddiaya göre Torba Mahallesi Kaynar mevkisinde yerde yatan şahıs ihbarına giden 112 Acil Sağlık ekipleri, alkollü olduğu tespit edilen Z.K. adlı kadını ambulansa aldı. O esnada bölgede bulunan kadının 4 yakını, ambulansa binmeye çalıştı. Sağlık çalışanları şahısları ambulansa almayınca 4 kişi taksiye bindi. 

Z.K. adlı kadın, hastaneye getirilirken ambulans içerisindeki cihazlara zarar verdi, 112 görevlilerine zorluk çıkarttı. Bir görevlinin saçını çekip yumruk attı. Sağlık görevlileri de kamu malına zarar vermemesi için kadına uyarılarda bulundu. 

Alkollü kadın ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirilirken, 4 yakını da taksi ile hastaneye geldi. Hastaneye getirildiğinde tedavi istemediğini söyleyen kadın, sedyeden indi, kendisini yere attı. O esnada sağlık görevlileri de başını yere çarpmaması için kadını tuttu. Alkollü kadın, yakınlarına sağlık çalışanlarının kendisi ile ilgilenmediğini söyleyince hasta yakınları 112 görevlisi genç kıza yumrukla saldırmaya çalıştı. 

O esnada hastanedeki polisi ve jandarma ile hastane güvenliği araya girdi. 112 Acil Sağlık görevlisi genç kadın, yaşadıklarına dayanamayarak sinir krizi geçirdi, hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. 

Hastane önünde yaşananlar, bölgedeki vatandaşlarca görüntülendi. 

112 Acil Sağlık görevlisi genç, Z.K. ve kadının 4 yakını hakkında, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve kamu malına zarar verme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 5 kişi, emniyette verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. 

Olayla ilgili beyaz kod verildiği ve dava sürecinin beklendiği bildirildi.  

Editör: TE Bilisim