Asgari ücrette, engelli ve bakım maaşlarında yapılan yüzde 50,4'lük zam sonrası memurların ek zam tartışması daha da büyüyerek devam ediyor.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ilk olarak memurlara yüzde 30 civarında zam geleceğini açıklamış fakat Meclis'te yaptığı bu konuşmanın aslında memurun gelecek iki yıllık alacağı zam oranı olduğu ortaya çıkmıştı.

BİLMECE GİBİ ZAM AÇIKLAMALARI: MEMURLAR ÇÖZEMEDİ

---* İlerleyen süreçte Memur Sen Başakanı Ali Yalçın'dan açıklama gelmiş ve yüzde 30 oranının gerçeği yansıtmadığını fakat bir zam çalışması olduğu ifade edilmişti.

---*Çalışma Bakanı Bilgin ise zam çalışmamız var sözlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a memur sendikaları ile yapılan görüşmenin 'Teşekkür ziyareti' olduğunu açıklamıştı.

---*Asgari ücretteki vergi düzenlemesinin memurlar için de geçerli olduğu ifadesi üzerine memurların maaşlarında 300 TL zam geleceği iddia olunmuş, fakat gerçekte evli ve çocuklu memurlara ortalama 38 TL zam geldiği ortaya çıkmıştı.

HAFTA SONU GECE AÇIKLAMASI

---*Memur Sen hesaplama tablolarını yayınlayarak '38 TL'nin hesabı sorulsun' ifadesini kullandı. 'Hesap sorulsun' açıklamasının ise hafta sonu (Cumartesi gecesi) gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Memurların ve tüm çalışanların istirahat vaktinde yapılan açıklamada "Evli 2 çocuklu memura aylık 38 TL yansıyacağını söylemeyip,300 TL diye hükümete yanlış bilgi verene hesabı sorulmalıdır" denildi.

Kritik bir haber de bugün Ekonomist Allattin Aktaş'tan geldi. Dünya Gazetesi yazarı Aktaş Aralık ayı enflasyonun yüzde 15'e ulaşacağını ve enflasyon farkı ile memur ve emeklilerin Ocak ayı zammının yüzde 30'a yaklaşacağını ifade etti. Aktaş enflasyon hesabında tüm detayları "Memur ve emekli zammı % 30'a yaklaşır!" başlıklı haberimizde paylaştık.

ALİ YALÇIN: HESAP SORULSUN

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın'ın açıklamaları ise şöyle oldu;

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıkladı: 38 TL'nin hesabı sorulsun!

Memurların asgari ücret tutarı kadar olan maaşlarından gelir vergisi alınmayacak olamasında şok detayları Memur Sen açıklamıştı. Memur Sen'in açıkladığı rakamlara göre evli ve çocuklu memurlara ortalama 38 TL zam geldiği ortaya çıkmış ve yapılan hesaplamalar tablo halinde paylaşılmıştı.

HESABI SORULSUN
Ali Yalçın'dan haftasonunda yine mesajlar gelmeye devam etti. Yalçın "Evli 2 çocuklu memura aylık 38 TL yansıyacağını söylemeyip,300 TL diye hükümete yanlış bilgi verene hesabı sorulmalıdır" ifadelerini kullandı.

RAKAMLARI TEK TEK PAYLAŞTI
Yalçın son olarak da "Memura Ek Zam için Ek Protokol kaçınılmaz.Maliye Bakanlığı vergi muafiyetinin ek zam talebini karşılamaktan uzak olduğunu bilmeli,talebi görmelidir" dedi. İşte detaylar...

Ali Yalçın'ın dikkat çeken paylaşımları ise şöyle oldu;

"Vergi Muafiyetinden Gelen aylık 38? ile Memurun Alım Gücü Yükselmez Yüzü Gülmez.

1] Evli 2 çocuklu memura aylık 38? yansıyacağını söylemeyip,300? diye hükümete yanlış bilgi verene hesabı sorulmalıdır.

Gerçek ortadadır.Ek Zam yapılmalı,memurun beklentisi karşılanmalıdır."

2]Vergi muafiyeti bir talebimizin yerine gelmesi açısından önemli,memurlar için tek başına yeterli değildir.

Aylık:
38TL:Hizmetli [Evli-2 Çocuk-15/1]
38TL:Öğretmen [Evli-2 Çocuk-9/1]
38TL:Hemşire [Evli-2 Çocuk-9/1]
38TL:Polis [Evli-2 Çocuk-9/1]
69TL:Mühendis [Evli-2 Çocuk-1/4]

3]Evli ve 3 çocuklu olmayı özendiren Cumhurbaşkanımızın hilafına,bekar olmayı sanki daha avantajlı kılınıyor.Mutfağı çalışanlar neye kime hizmet etti?

63TL:Polis [Bekar-9/1]
72TL:Öğretmen [Bekar-9/1]
89TL:Hemşire [Bekar-9/1]
100TL:Hizmetli [Bekar-15/1]
217TL:Mühendis [Bekar-1/4]

4] Düzenleme,sözleşmeliyi kadroluya göre bir miktar farklı kılıyor ama evliyi cezalandırıyor.

192TL:Sözleşmeli Öğretmen
[Sözleşme Ü:5.100 E-2 Çocuk-9/1]

192TL:Sözleşmeli Hemşire
[Sözleşme Ü:5.140 Evli-2 Çocuk-9/1]

192TL:Sözleşmeli Mühendis
[Sözleşme Ü:8.900 Evli-2 Çocuk-1/4]

5]Ortalama 300? iyileştirme yapıldı vergi muafiyetiyle diyenler 4 milyon memur içinde sınırlı sayıda sözleşmeli bekarı baz almış anlaşılan.Bu nasıl hesap kitaptır?

380TL:Sözleşmeli Öğretmen [Bekar-9/1]

380TL:Sözleşmeli Hemşire [Bekar-9/1]

380TL:Sözleşmeli Mühendis [Bekar-1/4]

6] Ek zam şarttır!

Memura Ek Zam için Ek Protokol kaçınılmaz.Maliye Bakanlığı vergi muafiyetinin ek zam talebini karşılamaktan uzak olduğunu bilmeli,talebi görmelidir.

***
Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 No’lu Şube İşyeri Temsilcileri Teşkilat Eğitimi için şubemize teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilisim