Elazığ Online Elazığ Haber - Savaş Aydınoğlu'nun haberi;

Elazığ’da özellikle bir kaç senedir yolunda gitmeyen çok şeyin olduğunu tüm vatandaşlar görüyor ve dillendiriyor. Elazığ Online Haber Grubu olarak bizlere ihbar hatlarımız üzerinden gelen her türlü ihbar, şikayet ve temennileri değerlendiriyor ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz. 

Gelen mesajların doğruluğunu araştırıyoruz ve haber niteliği taşıyanları haber olarak paylaşıp, bir farkındalık oluşturup vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesini sağlıyoruz. 

Hattımıza gelen mesajların yoğunluğu şu sıralarda Fırat Üniversitesi Hastanesi ile ilgili. Neresinden tutsak elimizde kalan Üniversite Hastanesi ile ilgili bir kaç hususu siz kıymetli vatandaşlarımıza sunuyor ve yorumu sizlere bırakıyoruz. 

1- Hastane personel eksikliği göze çarpan ilk sorun. Servislerde yatan hastaların belirttiğine göre servislerdeki hemşire ve temizlik personeli eksikliği.

Bir hasta refakatçisi şunları söylüyor: "Hastamızın serumu bitiyor ve ilgilenen olmadığı için serumu hastanın kolundan kendimiz çekiyoruz. Anladığımız kadarıyla tabi. Ondan başka Hastanın yatağı kirleniyor, temizlik personeline söylüyoruz; yastık kılıfını, çarşafı vs. bizim değiştirmemiz gerektiği söyleniyor. Diğer taraftan hastane yemekleri. Verilen yemeği yiyebilene aşk olsun. Nimettir tabi bir şey demek istemiyorum ama o malzemeyi kullanıyorsanız bari adam gibi yemek verin de insanlar dışarıdan yemek zorunda kalmasınlar. " ifadelerini kullandı.

2- Poliklinik ana girişindeki Covid Test kuyruğu. Neredeyse 24 saat boyunca kuyruğun olduğu ana giriş kapısı girenleri de orada bulunanları da hem rahatsız hem tedirgin ediyor. Kapının önünde konuştuğumuz bir vatandaş taşı gediğine koyuyor. Vatandaş; "Kardeşim Allah için şunu yazın da düzeltsinler. Hastamız yukarıda yatıyor. İhtiyaçlarımız oluyor dışarı çıkmamız icap ediyor. Şu kalabalıktan geçerken virüs kapmamak bir mucize. Siz de çok durmayın valla hastalık kaparsınız." diyerek tepkisini dile getirdi.

3- Özellikle bazı bölümlerde doktorlar yapılacak olan uygulamaları asistanlara yaptırıyorlar. Elbette yaptırsınlar ki yeni nesil doktorlarımız yetişsin ve tecrübe kazansınlar. Ama 200 metre karşıdaki apartmanda bulunan özel muayenehanesine gidip selam verince ve muayene ücretini yatırınca kendisi yapıyor. Hem de yine aynı yerde hastanenin cihazlarıyla. Bu memlekette parası olmayana yaşam hakkı da mı yok? Bu nasıl bir kontrolsüzlüktür. 

Liste çok kabarık ancak biz şimdilik bu üç hususu dile getirmiş olalım. Ve hastane yönetimine soralım. Üniversite ve şehir için gerçek manada çalışan ve elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteren bir Rektör varken siz hangi mantıkla hastaneyi bu şekilde yönetip rektörün çalışmalarına halel getiriyorsunuz? Ya beceriksizlik var ya bıkkınlık var ya da kasıt var diye düşünmeden edemiyor insan! 

Elazığ Online Haber Grubu olarak bu bilgileri siz vatandaşlarımızın takdirine sunuyor ve yorumu sizlerin yüksek ferasetine bırakıyoruz.

Editör: TE Bilisim