Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dekan Yardımcılığı’na veteriner hekim Prof. Dr. Fatih Mehmet Kandemir’in atanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Aksaray Tabip Odası Başkanı Rıfkı Karabatak, “Bu arkadaş, doktor arkadaşlarımızın yapamayacağı hangi hizmeti yapacak ki göreve geldi? Dünyanın hiçbir yerindeki hastanelere, tıp fakültelerine bir veteriner hekimin atamasına hiç kimse ‘oh ne güzel olmuş, isabetli bir karar’ demeyecektir. Bu, yadırganacak bir durumdur” dedi.

Aksaray Tabip Odası Başkanı Rıfkı Karabatak, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dekan Yardımcılığı’na veteriner hekim Prof. Dr. Fatih Mehmet Kandemir’in atanmasını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin son zamanlarda sürekli sıkıntılar ve skandallarla anıldığını söyleyen Karabatak, şunları söyledi:

"İLGİNÇ BİR ATAMA OLMUŞ"

"Yani iyi bir yönetimin gelip Eğitim Araştırma Hastanesi'ni derleyip toparlamasını beklerken hastane yönetimine yapılan atamada bir veteriner hekimden yana tercih kullanılmasına ‘şaşırmadık’ dersek yalan olur. Ben de yıllar önce başhekimlik yaptığım devlet hastanemizin yönetim kadrolarında bulundum. İdari mevzuat olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bir veteriner hekimin atanmasında belki bir sıkıntı olmayabilir, ancak insanlarımızın tedavi edildiği Devlet Hastanesi’ne -ki Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi olarak da geçiyor- ilginç bir atama olmuş."

"YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Ataması yapılan Prof. Dr. Fatih Mehmet Kandemir’in kendi alanında başarılı bir veteriner hekim olduğunu ve Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde değerlendirilmesinin daha doğru olacağı kaydeden Karabatak, şöyle konuştu:

"Tabii ben, bu arkadaşın özgeçmişini inceleme imkanı buldum. Arkadaşımız çeşitli üniversitelerde veterinerlik bölümlerinde başarılı görevler yapmış. İşin ilginci, bizim Aksaray Üniversitesi’nde de veteriner hekimlik fakültesi var. Bu arkadaş orada değerlendirilseydi çok daha faydalı olabilirdi. Bu arkadaşın üstün meziyetleri var ki Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi’nde yönetim kadrosuna atanmış. Bu arkadaş, doktor arkadaşlarımızın yapamayacağı hangi hizmeti yapacak ki göreve geldi? Dünyanın hiçbir yerindeki hastanelere, tıp fakültelerine bir veteriner hekimin atamasına hiç kimse ‘oh ne güzel olmuş, isabetli bir karar’ demeyecektir. Bu, yadırganacak bir durumdur. Bu veteriner arkadaşımızın Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki çalışmalarını hep birlikte yakından takip edeceğiz."

Editör: TE Bilisim