Giresun’daki Görele Devlet Hastanesi’nde doktor eksikliği sebebiyle tedavi olamayan yurttaşlar, hastane önünde eylem yaptı. 

Giresun’un Görele ilçesindeki devlet hastanesinin önünde vatandaşlar eylem yaptı. “Hastanemize doktor istiyoruz” pankartıyla toplanan vatandaşlar burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Hastanenin hekim açığı nedeniyle görevini yerine getiremediğini ve halka hizmet veremediğini belirten vatandaşlar, “Bölge halkımız hastalıklarına çare bulabilmek için çevre ilçelere ya da il merkezindeki hastanelere gitmektedir. Hastanemiz bölgemizin en yeni, en modern ve en donanımla hastanesi olmasına rağmen doktor eksikliğinden hizmet verememektedir” ifadelerini kullandı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞIN ALTERNATİFİ YOK!

Medya28’in haberine göre; gurbetçilerin yaz ayları nedeniyle bölgeye döndüğü ve ilçe nüfusunun 4 katına çıktığı hatırlatılarak, “100 binlerce kişiye hizmet vermesi gereken hastanede doktor olmamasından dolayı bölge halkımız büyük mağduriyet yaşanmaktadır. Maddi imkanı olmayan vatandaşlarımız, tedavi için çevre ilçelerdeki hastanelere gidememektedir” denildi. Açıklamanın sonunda branş doktorlarının ivedilikle hastaneye gönderilmesi talep edildi.

“BENİM KİMSEM YOK”

Doktor bulamadığı için tedavi olamayan bir vatandaş, “Benim kimsem yok, her zaman başka yere gidemiyorum. Her zaman araba bulamıyorum. Eşim öleli 55 sene oldu, bir oğlum var sara hastası. Ben bir yere gidemiyorum. Niye doktor gelmiyor buraya?” diyerek isyan etti.(Tele 1)

Editör: TE Bilisim