Zonguldak’ta Nazo Akcacık isimli vatandaş babasını defalarca hastaneye götürdüğünü ancak oradan oraya süründürdüklerini ve en sonunda babasının hayatını kaybettiğini belirtti. Sosyal medya hesabından başından geçenleri paylaştı. 
Devrek Devlet Hastanesi’nin büyük yapıldığını ancak içinde doktor olmadığından dert yanan vatandaş özel muayene ücretlerinin de yüksek olmasından ve insanların özel muayenelere mecbur bırakılmalarına isyan etti. Devrek Devlet Hastanesi’nin sadece acil bölümünün çalıştığını ifade eden vatandaş babasını 2 kere acile götürdüğünü ancak tekrar eve gönderildiğini; hatta sağlam gidip hasta geldiğini ifade etti. Daha sonra kendilerine ‘tomografi için ilaç bekleniyor’ denen vatandaş bir ilacın gelmesinin neden 6 saat sürdüğünü anlamadığını belirtti. 
Daha sonra babasının kalp yetmezliği ve kalbinin pıhtı atması sebebiyle hayatını kaybettiğini öğrenen vatandaş, “niye o saate kadar hastanede bekletiyorsunuz, niye üniversiteye sevk etmiyorsunuz; neden hastadan anlayan doktor yok ve yaşlı insanları ölüme itiyorsunuz vicdanınız rahat mı?” diye soruyor. 
Yetkililere ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a seslenen Nazo Akcacık, uzman doktorların Devrek Devlet Hastanesi’nde de bulunmasını istiyor. Vatandaş “insanları süründürmeyin” diyerek sisteme ve yetkililere tepkisini gösterdi.

Kaynak:https://www.zhaber.com.tr/zonguldak/vatandas-isyan-etti-babami-ihmaller-oldurdu-h25582.html

Editör: TE Bilisim