03 - 09 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışına farkındalık oluşturmak için düzenlenen yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yürüyüş sonunda organ bağışçısı oldu.

Kordon boyundaki Golf Çay Bahçesi önünden başlayan yürüyüş etkinliğine, Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi organ nakil merkezleri personeli ve vatandaşlar katıldı.

“BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN BİR CANDIR”

Yürüyüşe katılanlar tarafından organ bağışının önemine vurgu yapan pankartların taşındığı yürüyüş Truva Atı’nın önünde son buldu. Yürüyüş sonrasında Vali İlhami Aktaş, kendisini organ bağışçısı yapan evraklara imza atarak vatandaşlarımızı da organ bağışı yapmaya davet etti. Organ bağışının toplumdaki yeri ve önemine değinen Vali İlhami Aktaş, “Öyle ölümcül hastalıklar var ki, organ nakli dışında hiçbir şekilde tedavi edilemiyor. Bir kişinin organlarıyla 8 kişinin hayatı kurtulabiliyor. Çanakkale’yi organ bağışında Türkiye’de daha üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz diyerek vatandaşları organ bağışı yapmaya davet etti.

Ayrıca Vali İlhami Aktaş, organ bağışında bulunan iki vatandaşımıza fidan hediye ederek duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Organ bağışına farkındalık oluşturmak için düzenlenen yürüyüş etkinliği, organ bağışına dikkat çekmek için vatandaşlarımıza fidan dağıtımının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim