Çaycuma Devlet Hastanesinde uzman hekim olarak görev yapan İ.D. bir hasta için kendini çağıran pratisyen hekimlere yüksek sesle bağırmaya başladı. Kendine itiraz eden bir kadın doktorun üzerine de yürüyen İ.D.’nin tavrı gören herkesi hayrete düşürürken, olayın adliyeye yansıtılacağı öğrenildi

Sağlık personeline yönelik şiddet kamuoyunda tartışma konusu olurken bunun tam tersi Çaycuma Devlet hastanesinde yaşandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, hastanede görev yapan Uzman Hekim İ.D. kendini gereksiz yere hastaneye çağırdığı gerekçesiyle acil serviste bulunan nöbetçi hekimlere yüksek sesle bağırmaya başladı. Kendilerine bu şekilde davranamayacağını söyleyen bir kadın hekimin üzerine de yürüyen İ.D. araya giren kişiler tarafından zorla sakinleştirildi. Deneyimli bir hekimin, kendi hekim arkadaşlarına bu şekilde davranması, orada bulunan herkesi hayrete düşürdü.

BİR KADIN DOKTORUN ÜZERİNE DE YÜRÜDÜ

İddiaya göre, 22.30 sıralarında, hamile olduğu öğrenilen bir kadın şiddetli ağrı şikâyetiyle hastaneye geldi. Acil Servis’te ilk muayenesini yapan nöbetçi hekimler, daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verdikleri hastayı bir de uzman hekimin görmesini istedi. Çağrı üzerine hastaneye gelen Uzman Doktor. İ.D., kendini gereksiz yere hastaneye çağırdıkları gerekçesiyle pratisyen hekimlere sitem etmeye başladı. Sesini orada bulunan herkesin duyacağı şekilde yükselten İ.D., kendilerine bu şekilde davranamayacağını söyleyen bir kadın doktorun da üzerine yürüdü. Olay orada bulunanların araya girmesiyle daha fazla büyümeden engellenirken, acil servis personelinin konuyu adliyeye yansıtacağı öğrenildi.

Kaynak:http://www.halkinsesi.com.tr/asayis/caycumada-doktorun-yakisiksiz-hareketi-h62701.html
Editör: TE Bilisim