İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisine istediği uyuşturucu ilacı  yazmayan Dr. Kadir Songür'e sinirlenerek boğazını kesen bağımlı Bayram Konak'ın 'Uyuşturucu hapları acilden alıyordum' iddiası sonrası, narkotik polisiİzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi' acil servise operasyon düzenledi.

Operasyonda taşeron yasasından kadroya geçen 2 temizlik görevlisi gözaltına alındı.Gözaltına alınan  V.Ü. tutuklanırken, S.B. isimli personel tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı.  İzmir Konak'a bağlı Lale Mahallesi Muhtarı Sumru Benligül de sokaklarda söz konusu ilacın tanesinin, 15- 20 TL'den satıldığını dile getirdi.  Benligül, "Biz bunların ilaç olduğunu bile bilmiyorduk, uyuşturucu sanıyorduk.

Konuştuğum gençler, bazen günde 3- 4 tane bu haptan kullandıklarını söylüyorlar. Bu konuda bir şeyler yapılmalı" dedi. İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, etken maddesi pregabalin olan ilacın, diyabete bağlı nöropatik ağrılar için kullanılması gerektiğini belirtirken "Birçok doktor, bu hapları suiistimal eden kişiler tarafından baskı altında tutuluyor. Gece nöbetlerinde bizler de bu hap yüzünden taciz ediliyoruz" diye konuştu Kaynak:Milliyet

Editör: TE Bilisim