Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç döneminde sahte dil puanı ile doçent olduğu gündeme gelen bir öğretim üyesinin doçentlik unvanı geri alındı, bir yardımcı doçente soruşturma açıldı, hukuksuz olarak öğretim üyesi yapıldığı mahkemece tespit edilen bir akademisyen ise görevden alındı.

SAHTE DİL PUANI İDDİASI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde sahte dil puanları ile doçent olduğu gündeme gelen Musa Çon ile Yardımcı Doçent Dr. Vedat Erim için Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı'ndan karar çıktı. Eski Rektör Sait Bilgiç döneminde doçent olan, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nde spor yöneticisi olarak görev yapan Doç. Dr. Musa Çon ile ilgili “sahte dil puanı” şikayeti yapıldı. Şikayet üzerine başlatılan hukuki soruşturmanın sonucunda Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Çon'un doçentlik unvanını geri aldı. OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nde görevli Yardımcı Doçent Dr. Vedat Erim ile ilgili ise aynı şikayet üzerine üniversitede soruşturma başlatıldı.

MAHKEME ATAMAYI HUKUKSUZ BULDU

Vedat Erim ile ilgili soruşturma halen devam ederken, üniversitede yine eski rektör Sait Bilgiç döneminde öğretim üyesi olarak atanan Gül Çavuşoğlu ile ilgili, Samsun 2. İdare Mahkemesi’nden karar çıktı. Üniversitede öğretim görevlisi olan Pelin Akyol'un açtığı davada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’ne Gül Çavuşoğlu'nun doktor öğretim üyesi olarak 7 Ocak 2020 tarihinde yapılan atamasını mahkeme hukuksuz ve mevzuata aykırı buldu. Açılan davada, Samsun 2. İdare Mahkemesi, Gül Çavuşoğlu'nun atamasının iptaline karar verirken, üniversite yönetimi de mahkeme kararı sonrası Çavuşoğlu'nun görevine son verdi.(duvaR)

Editör: TE Bilisim