Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün 17.05.2021 tarih ve E-09022167-010.00-256 sayılı Genelgesi 81 İl Valiliğine gönderildi. Genelge, Covıd-19 salgın hastalık nedeniyle sağlık tesislerinde çalışanlara yapılacak ek ödemenin hangi şartlarda, kimlere nasıl ve ne kadar dağıtılacağını içeriyor. Yayımlandığı anda sendikalar dahil tek kalemde yoksulluk sınırında bir maaş talep eden sağlık çalışanlarının tepkisine yol açan genelge üniversite hastanelerini kapsam dışı bırakıyor. 

Üniversite hastanelerinde çalışan  hekim ve hekim dışı sağlık personelinin bu durumda mağduriyeti artarak devam etmektedir.

  • Üniversite hastanelerinde Covid-19 hastasına bakılmıyor mu?
  • Üniversite hastanelerinde yatan Covid-19 hastalarının hastalık bulaştırma riski mi yok?
  • Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeli, bu mücadelede ailelerinden ayrı kalmadı mı?
  • Tüm kamu, kurum ve kuruluşları esnek mesai uygulamasından yararlanırken Üniversite hastanesinde çalışan hekim, hekim dışı  sağlık personeli tulumlar içeresinde çalışmadı mı?

Devletin eşit işe eşit ücret politikasında göz önünde bulundurulduğunda Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastanede çalışan covid-19 hastasına bakan sağlık personeli ile Üniversite hastanesinde covid -19 hastasının teşhis ve tedavisinde görev alan personeli arasındaki bu adaletsizlik neden?

Üniversite hastanelerin ek ödeme mağduriyetleri giderilmeli,  hekim  ve hekim dışı sağlık personeli arasında yaşanan  adaletsizliğe son verilmelidir. Devlet hastanesinde çalışan ve covid-198 hastasına bakan bir hekimin riski var da Üniversite hastanesinde  risk ortadan mı kalkmaktadır

Editör: TE Bilisim