Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nefroloji bölümünde muayene olan hastadan doktor ultrason istedi. Hasta, ultrason çektirmek için gittiğinde ise kendisine 6 ay sonrasına gün verildi.

Çorum DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu böbrek rahatsızlığı olan hastaya 6 ay sonrasına gün verilmesine, “Sözde sağlıkta çağ atladık. Yahu 6 ay sonraya hasta mı kalır, hastalık mı kalır?” diyerek tepki gösterdi.

‘6 AY SONRAYA HASTALIK MI KALIR, HASTA MI KALIR?’

DEVA Partisi il Başkanı Orhan Vargeloğlu, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne vatandaşın gitmesi için randevu alması gerektiğini, randevunun da ya telefonla ya da MHRS’ye girip almaya çalıştığını dile getirerek, hastaya randevu verilmediğini, üstelik randevu alan hastalara da 6 ay sonrasına gün verildiğini söyledi. 

Utrason tarihi 6 ay sonraya verildi. 

Hükümet yetkililerinin sürekli eski günleri eleştirerek, kuyruklardan bahsettiğini aktaran Orhan Vargeloğlu, “Hadi diyelim şansınız yaver gitti, randevu aldınız, muayeneye gittiniz, sizi ultrasona gönderiyorlar. Altı ay sonraya randevu veriyorlar. Kuyruklar yok değil mi, kuyruklar evde. Yurttaşlar artık evlerinde hastane kuyruğu bekliyor. Yahu altı ay sonraya hasta mı kalır, hastalık mı kalır? Sözüm ona sağlıkta çağ atladık. Obalar, minialar yapacağımıza ne olur önce sağlık sistemi ve ekonomiyi düzeltin. Vatandaş acı çekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.gazeteduvar.com.tr/universite-hastanesinde-hastaya-6-ay-sonrasina-gun-verildi-haber-1538634

Editör: TE Bilisim