Dün İstanbul’da 5.8 şiddetinde büyük bir deprem oldu. Ardından ise artçı sarsıntılar olmaya devam ediyor. Saat 14.00 te 26 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşen deprem sonrası herkes telefonlarına sarıldı sevdiklerinden haber alabilmek için. Ancak insanlar cep telefonlarını kullanamadılar.

17 Ağustos1999 depreminden sonra olağanüstü durumlar için iletişim altyapısını güçlendirmek amacıyla Özel İletişim Vergisi konuldu. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl’ün yaptığı açıklamaya göre 2000 yılından bu yana Özel İletişim Vergisi'nden 64 milyar TL toplandı.

1999 depreminden sonra ulaşım altyapısını güçlendirmek için Özel İletişim Vergisi uygulaması başlamıştı. Ancak bu vergi zaman içinde kalıcı hale geldi.

Fakat aradan geçen 20 yıla ve toplanan vergilere rağmen vatandaşlar, 5.8 şiddetindeki İstanbul depremi sonrasında telefonlarıyla iletişim kuramadılar. Sadece interneti olanlar telefonlarından faydalanabildi.

Vatandaşlar bu duruma sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. Konunun uzmanları ise hatlarda ani yüklemeden dolayı oluşan yoğunluğun çaresini bulmanın teknolojik olarak çok zor olduğunu belirtiyor.

Editör: TE Bilisim