7 Ekim günü Karakeçili Devlet Hastanemizde meydana gelen yemek içerisinde çıkan kertenkele ile konu hastane yönetimi tarafından tutanakla tespit edilmişti. Türk Sağlık-Sen olarak olayı 9 Ekim günü gündeme getirdik. Aradan 42 gün geçmesine rağmen İl Sağlık Müdürlüğümüzden konu ile ilgili bizimle hiçbir idareci görüşmemiştir. İlgili Firmaya para cezası verileceği bilgisini öğrenebildik sadece.

42 gündür Karakeçili İlçe Devlet Hastanesinde 35 e yakın çalışma arkadaşımız Kahvaltı, Öğle ve Akşam Yemeğini Yememektedirler ve bu konuyu tekrar hastane yönetimine resmi dilekçe ile bildirmişlerdir. Karakeçili Devlet Hastanemize yemek 91 km ileride bulunan Delice ilçemizden gelmektedir. Yine Bir diğer ilçemiz olan Sulakyurt Devlet Hastanesine 61 km Uzaklıktaki Delice ilçemizden gelmektedir. Karakeçili ilçemiz İl Merkezine 37 km uzaklıktadır. Sulakyurt ilçemiz 53 km Delice ilçemiz 50 km uzaklıktadır.

Doğal Olarak 100 km öteden gelen yemek normal olarak kalmamakla beraber yemek için uygunluğunu da yitirmektedir. Buradan İdarecilerimize sesleniyorum lütfen birgün buradaki yemeği bir tatmaya gelsinler hem öğlen hem akşam aynı yemeği yemeye davet ediyorum. Konuyu o zaman daha iyi anlayabilirler.
Hastanelerimizde yemek hizmetleri daha önce hastanelerin kadrolu personelleri tarafından hastane bünyesinde yürütülürken; son yıllarda yaptığı ihaleler karşılığında dışarıdan hizmet alımı şeklinde taşeron şirketlere yaptırılmaktadır.

Ve kar amacı güden bu taşeron firmaların sağlık çalışanlarına sunduğu yemek hizmetlerinin besin öğeleri ve değerleri açısından yetersiz olması, sağlıksız gıdalardan oluşması, yemeklerin sunuş şeklindeki sıkıntılar ve yemek çeşitliliğinin eksikliği gibi nedenlerden dolayı sağlık çalışanları mağdur edilmektedir.

Sürekli aynı yemekleri yememizi istemeyen Taşeron firmalar zaman zaman yemeklerin içerisine farklı lezzetler katarak biz sağlık çalışanlarına tatlı sürprizler yapmaktadırlar. Son olarak yemeğimize kertenkele koyarak bu sürprizlerine bir yenisini eklemişlerdir. Bizler sağlık çalışanları olarak artık daha kötü nasıl olabilir diye beklemekten bıktık. Tüm bu olumsuzluklar yüzünden bir çok sağlık çalışanı yemek ihtiyaçlarını hastaneden karşılayamamaktadır. Ya evden getirdikleri yemekleri yemekte ya da dışarıdan yemek söylemektedirler. Bu durum da hem maddi açıdan hem de manevi açıdan sağlık çalışanlarımızı olumsuz etkilemektedir. Bizler gecesiyle gündüzüyle, nöbetiyle vardiyasıyla fedakarca hizmet sunan sağlık çalışanları olarak insanca, temiz bir yemeği hak ediyoruz.

Konu ile ilgili taleplerimiz şunlardır;

1. İlçe Hastanelerimize Yemek hizmetleri Merkezdeki Yüksek İhtisas Hastanesi Yemekhanesinden Karşılansın
2. Yemekler arasındaki uyumun ve besin dengesinin sağlık hizmeti gibi önemli ve dikkat gerektiren bir hizmet veren bir kuruma uygun hale getirilmesi,

Daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak ve iş motivasyonunu sağlamak için taleplerimizin karşılanması gerekmektedir.

Murat BULUÇ

Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı

Editör: TE Bilisim